Uddamålsförlust i Göteborg
Publicerad: 2019-12-05
Nyhet
Det blev förlust på bortaplan i en jämn match där vi hade ledningen inför sista perioden men ett snabbt insläppt mål ändrade förutsättningarna. Ett insläppt i boxplay kostade oss sedan matchen även om vi slet på för en kvittering på slutet.

Första perioden blir en rejäl kamp när vi möter fjolårets finalmotståndare. Det var bra hockey och högt tempo. Det fysiska spelet var även det påtagligt precis som att lagen spelade ordentligt och båda verkligen ville vinna. Vi fick spela två boxplay och klarade av båda på ett bra sätt. Det var bra defensivt fokus i båda lagen och därmed hölls många av skotten utanför de farliga områdena. Skotten slutade 8-6 av den anledningen.
Special teams i fokus
Andra perioden blev det många utvisningar och vi hade två raka emot oss under de första tio minuterna och då skaffade sig hemmalaget, som är bra i spelformen, ett klart grepp om spelet. Niklas Svedberg var bra i målet samtidigt som spelarna var väldigt noggranna i boxen. Det övertaget behöll de ett tag efter de båda utvisningarna men vi hittade tillbaka in i matchen och jämnade ut spelet. När vi sen fick möjligheten till spel med en man mer så utnyttjade vi det direkt. Mattias Guter fick möjligheten och visade kyla när han rundade målvakten och kunde lägga in 0-1 i tom kasse.
– Vi ska hålla oss mer på banan, fem mot fem är vi ett bra hockeylag. Vi är effektiva, det är positivt. Jag vet att jag har ganska mycket tid. Första tanken var att lägga pucken på mål men jag lämnas helt ensam och kan gå in istället, säger målskytten.
Frölunda försöker och skapar lägen under avslutningen men Svedberg fortsatte att vara omutlig.
Snabbt baklängesmål
Tredje perioden hade knappt börjat innan studsarna inte var på vår sida. Ett avslut som är på väg mot mål studsar ut till en spelare i Frölunda och Svedberg har för en gångs skull inte koll på pucken efter förändringen och hinner inte till stolpen där de prickar in kvitteringen. Den ger hemmalaget kraft och vi går ner lite direkt efter. Det som avgör till slut är PP. Vi lyckades inte förvalta vårt men när Frölunda fick sin femte möjlighet i den spelformen så kunde de ta ledningen med åtta minuter kvar av matchen. Vi jagade för en kvittering och Sebastian Strandberg spelade fram Mikael Haga till ett riktigt bra läge men pucken gick inte in och vår segersvit tog slut. Nu har vi uppehåll och går för att ta oss vidare till semifinal i CHL på tisdag.