Inför Djurgården-Brynäs
Publicerad: 2018-10-24
Nyhet
Ikväll kommer Brynäs på besök. De kommer från en seger, samtidigt som vi tänker studsa tillbaka från en uddamåls förlust. Förra säsongen spelade vi jämt med Brynäs. Vi vann två matcher och förlorade två. Alla matcherna avgjordes under ordinarie tid.

Brynäs har inte haft någon drömstart på säsongen när de efter 10 omgångar ligger på en 11e placering med 12 poäng. Nu gäster de Hovets is och kommer stärkta efter en seger.

Vi kommer från en uddamåls förlust senast mot Färjestad. Något som ingen i laget var nöjd med, trots en stark upphämtning i slutet. Spelarna har kört hårt hela veckan för att fokuset ska vara rätt inför ikväll.

Tre spelare att hålla koll på ikväll

Jacob Josefson

Jacob Josefson toppar poängligan i SHL, det har få missat. Han har fler poäng än vad Auston Matthews har i NHL (Matthews ledar poängligan där) visserligen har Matthews spelat en match mindre, men faktum är att Josefsons poängsnitt är högre än Håkan Loobs, när Loob slog poängrekordet i SHL/Elitserien.

Niclas Bergfors

Vår assisterande kapten skjuter mest av alla spelare i laget. Inget mål har det blivit än så länge dock, men fem assist finns i protokollet. Det hade varit superroligt om Niclas Bergfors hittar målet ikväll och vi får se hans patenterade ”vingkrams-målgest” återigen.

Erik Walli-Walterholm

Stora starka Walli är bara 19 år men han har tagit på sig rollen som isens polis när inte Brodin eller Urbom är inne. Han använder kroppen för att flytta runt motståndarna, ställer sig framför mål och skymmer sikten. Han är där och munhuggs om det behövs. Just nu växer han med varje match.

Djurgården Hockey