Vi lånar center från Mora
Publicerad: 2017-12-31
Nyhet
Vi lånar in Michael Haga från Mora över den kommande veckan. Det innebär att han kan vara med och spela mot Rögle, Örebro och Frölunda. – Vårt grundspel bygger mycket på skridskostarka, spelskickliga tvåvägscentrar och därför är vi nöjda med att kunna låna in Michael för spel under nästkommande vecka, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Vi förstärker truppen den kommande veckan. Vi har kommit överrens med Mora om ett låneavtal av centern Michael Haga.
– Under veckan som vi precis avverkat använde vi Henke Eriksson och William Wiå som 4:e center vilket inte är deras naturliga positioner i SHL. Vårt grundspel bygger mycket på skridskostarka, spelskickliga tvåvägscentrar och därför är vi nöjda med att kunna låna in Michael för spel under nästkommande vecka.

Det är en spelintensiv tid runt jul och nyår och vi saknar några spelare och kände att vi ville bredda. Vi är nöjda med att ha hittat den här lösningen och får in en spelare som varit i klubben tidigare.
– Michael är en spelskicklig center och duktig skridskoåkare som gillar att driva spelet. Vi tycker att hans spelstil passar bra in med den hockey vi vill spela och eftersom vi inte vet hur länge Ante blir borta pga sin hjärnskakning och i och med att Markus Davidsson spelar i JVM även kommande vecka så kände vi ett behov av att täcka upp centerpositionerna, säger Joakim.
– Haga var även utlånad till oss under säsongen 2015/16 från Almtuna då han spelade en match med oss borta mot HV 71. Michael ansluter till truppen på tisdag.

Michael Haga har spelat 21 matcher i Mora och snittar runt 13 minuters istid. 1 mål och 3 assist har den 25-årige norrmannen skrapat ihop. Välkommen till Djurgården under den kommande veckan.

Mattias Lönngren