Tobias Björnfot inleder säsongen med oss
Publicerad: 2020-08-08
Nyhet
Vi kan glädjande meddela att vi har kommit överens med LA Kings om ett låneavtal för backen Tobias Björnfot. Sedan Tobias lämnade oss ifjol, har han spelat 3 NHL-matcher med LA Kings och 44 matcher i AHL med Ontario Reign.

19-årige Tobias Björnfot är klar för oss under inledningen av säsongen på lån från LA Kings. Tobias har spelat i Djurgården sen 2016 och har hunnit debutera i SHL. Han var assisterande lagkapten i vårt U18 säsongen 18/19.

– Det känns jättebra att få tillbaka Tobias till Djurgården. Vi har velat addera en rörlig spelskicklig tvåvägsback och Tobias har många av de egenskaperna vi letat efter i sitt spel. Det finns givetvis en osäkerhetsfaktor i hur länge Tobias kommer att vara kvar i tjänst hos oss. Han är först och främst LA Kings spelare och när deras training camp för NHL-säsong 2020-21 startar i början på november så kommer Tobias att åka till Nordamerika för att försöka ta en ordinarie plats i LA Kings, säger Sportchefen Joakim Eriksson.

Tobias kommer att återinträda i tjänst med Djurgården fr o m måndag den 10 augusti. Han har spelat tre matcher i NHL under året som gått och 44 matcher i AHL. Det är med mer erfarenhet som han kommer tillbaka.

– Med tillskottet av Tobias känner vi att vi har ett spännande lagbygge som ska kunna vara konkurrenskraftigt i SHL. Lagets resultat, spelarnas individuella utveckling och den ekonomiska uppbackningen från samarbetspartners, medlemmar och supporters kommer avgöra om vi senare under hösten adderar fler spelare med spetskompetens till vårt lagbygge, avslutar Joakim.

Välkommen tillbaka Tobias.

Djurgården Hockey