Andreas Engqvist ny lagkapten i Djurgården
Publicerad: 2018-08-02
Nyhet
Ur-djurgårdaren Andreas Engqvist blir vår lagkapten den här säsongen. – Det är laget man växte upp med och hejade på, att få vara lagkapten i Djurgården är en stor ära.

Engqvist gjorde sin första säsong i klubben säsongen 05/06 i vårt J20-lag. Därefter har det blivit fem SHL-säsonger med avstickare till NHL och KHL emellan. Han har alltså hunnit med att ha ett par kaptener i sina lag.

– Jag har haft många bra. Som Jimmie Ölvestad, Marcus Ragnarsson, Nichlas Falk och Kristofer Ottosson. Jag hopps att jag lärt mig av dem, men så så har vi Challe Berglund som är den typiska lagkaptenen. Den som sticker ut även om jag inte hade honom själv.

I dag fick han ta på sig kaptenströjan för första gången då det stod lagfotografering på schemat. Så hur var det då?
– Första gången jag tog på tröjan så fick man lite rysningar eftersom det är en så stor ära för mig, säger Andreas Engqvist och berättar att han blev stolt över att bli tillfrågad.

Som kapten kommer han att fortsätta att leda med goda exempel både på och utanför isen.
– Jag ska inte ändra på så mycket utan fortsätta vara mig själv. Jag har inget problem att snacka inför en grupp och och när vi kör varv på isen försöker jag att alltid ligga först och tävla.

Vid sin sida har han trion Jacob Josefson, Henrik Eriksson och Niclas Bergfors som alla kommer att spela med ett ”A” på sina tröjor, alltså assisterande kaptener.

Mattias Lönngren/Joel Widerberg