William Eklund är tillbaka i Djurgården

9 november 2021 16:00
Officiellt

Djurgården kan offentliggöra att klubben under tisdagen nått en överenskommelse med San Jose Sharks och William Eklund om en återkomst. Forwarden, prisad som Årets rookie i SHL 2020/2021, ansluter till laget för träning och matchspel med start imorgon.


– Williams återkomst känns nästintill som ett nyförvärv. Vi har givetvis inte slutat hoppas att han skulle återvända, men vi planerade inte för det i och med hans starka start på säsongen i San Jose, inleder den strategiske sportchefen Joakim Eriksson.

Efter sitt genombrott i SHL med Djurgården valdes William Eklund, 19 år, vid sommarens NHL-draft som sjua i den första rundan av San Jose Sharks. Forwarden, som förra säsongen noterade 23 poäng på 40 seriematcher, anslöt under sensommaren för NHL-lagets camp och tog en plats i truppen till säsongsstarten. Nu står det klart att William återvänder till huvudstaden och till Djurgården.

– William är tillbaka i SHL, Stockholm och Djurgården. Det är en bra lösning får såväl William som för Djurgården, kommenterar utvecklingschef Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Det är en ung spelare som har fostrats i vår verksamhet, därför känns det särskilt kul att fortsätta den här resan tillsammans. Vår gemensamma målsättning är att göra varandra bättre och utvecklas mot nästa nivå.

Under säsongsstarten i NHL har William Eklund noterats för spel i nio matcher, där det sammanlagt blivit fyra assist. 19-åringen vänder nu hem till Stockholms stolthet, som han representerat från U16-nivå och uppåt. Totalt har det blivit 60 matcher i SHL samt tre i SM-slutspel för Eklund, som producerat tolv mål och 15 assist och som dessutom utsågs till Årets rookie i SHL säsongen 2020/2021.

Visst administrativt arbete återstår ännu kring transfern, där parterna är överens om att Djurgården ansvarar för spelarens utveckling. Under morgondagen kommer William Eklund att ansluta till Djurgården för att påbörja sin träning med övriga laget.

– William har givetvis varit väldigt besviken under helgen till följd av beslutet från San Joses sida. När jag talade med honom igår så var han tydlig med att göra klart för mig att hans DIF-hjärta kommer att bulta starkt när han återigen drar på sig Djurgårdströjan, berättar Joakim Eriksson.