Dominik Bokk klar för Djurgården
Publicerad: 2020-10-16
Nyhet
Vi har gjort klart med ett nyförvärv över den här säsongen när 20-årige Dominik Bokk ansluter till truppen på lån. Han gjorde 11 mål och 6 assist för Rögle förra säsongen. – Dominik är en fartfylld och spelskicklig forward med ett bra skott. Vi tror och hoppas att han ska hjälpa oss med en förbättrad skotteffektivitet och målskytte. Dominik kommer att vara utlånad till oss från Carolina under resterande del av denna säsong, säger Joakim Eriksson.

I och med att vi har Anton Hedman långtidsskadad och att Mattias Guter inte återkommer i spel så har vi ett behov av att addera spelare till vår forwardsbesättning. Dessutom kommer vi med stor sannolikhet att bli av med några av våra forwards under JVM vilket gör att vi riskerar att spela många SHL-matcher med få antal forwards. Därför har vi nu valt att skriva ett avtal med ung talangfull forward i 20-årige Dominik Bokk.

Han har ett förflutet i Sverige då han har spelat för både Växjö och Rögle. Förra säsongen stod han för 11 mål och 6 assist.
– Dominik är en fartfylld och spelskicklig forward med ett bra skott. Vi tror och hoppas att han ska hjälpa oss med en förbättrad skotteffektivitet och målskytte. Dominik kommer att vara utlånad till oss från Carolina under resterande del av denna säsong, säger vår sportchef och tf VD Joakim Eriksson.

Ur ett ekonomiskt perspektiv har även denna rekrytering blivit möjlig genom det ekonomiskt bidrag vi fick från en extern finansiär med väldigt stort DIF-hjärta. Dominik är sett till åldern en rookiespelare vilket gör att hans lönekostnad är låg. Även för Dominiks del handlar utlåningen till Djurgården om att han tillsammans med Carolina valt spel i Djurgården för att utveckla sig vidare i sin strävan att ta en ordinarie plats i NHL.
Han ansluter till laget under fredagen.
Välkommen till Djurgården.

Djurgården Hockey