Djurgården nollade MODO och tog tre poäng
Publicerad: 2020-02-14
Dam
Näst sista matchen i grundserien och vi tog emot MODO som var tvingade att vinna för att undvika kval för att åka ur. Vi höll nollan med 16-åriga Ida Boman i mål. Lägg till fyra mål framåt och det blev en solklar seger.

Det var vi som kunde ta tag i matchen och göra 1-0 drygt fyra minuter in, det signerat Josefin Bouveng som fortsätter att visa framfötterna. Första perioden var jämn spelmässigt men vi tog med oss ledningen in till andra.

Andra perioden kunde inte börja bättre när Sarah Bujold 37 sekunder utökar ledningen till 2-0. Dryga minuten därefter kom också 3-0 signerat Sofie Lundin. Vi spelade bra, snabb och kontrollerad hockey rakt igenom den andra perioden. Försvaret såg till att städa undan framför 16-åriga Ida Boman som fick speltid när Lovisa Berndtsson fortfarande är skadad. Ida spelade sin första match för säsongen - hon spelade tre förra säsongen men då på lån och höll nollan i två av dem. Hennes facit är med andra ord otroligt bra. Tre nollor av fyra möjliga.
Gästerna spelade mer desperat ju längre matchen led och det öppnade upp för spelvändningar för oss.

2.48 tog det i tredje perioden innan fjärde målet kom, denna gång signerat Julia Östlund. Det var dessutom matchens snyggaste. Hon fångar upp pucken i mittzonen och ökar farten samtidigt som hon dribblar sig rakt igenom tre motståndare. Avslutet är iskallt även det och det blir ett mycket vackert mål.
Efter det målet växlade MODO upp och hade ett par chanser att reducera men att ta igen fyra mål var de aldrig nära.

Nu återstår bara en match av grundserien och den är imorgon mot förra årets vinnare Luleå. På onsdag drar slutspelet igång med kvartsfinal.