Amerikansk back in på lån från Washington

30 september 2020 18:00
Nyhet

24-årige Bobby Nardella kommer på lån från Washington över resten av säsongen. Försvararen kommer kliva in som en ersättare till Tobias Björnfot som väntas lämna i november. Lånet görs möjligt genom en extern finansiär.


I och med att Tobias Björnfot med stor sannolikhet kommer att återvända till Los Angeles i månadsskiftet oktober/november har vi nu gjort klar med en ersättare som ansluter till Djurgården så fort Migrationsverket har hanterat ärendet.

– Bobby Nardella och är en rörlig spelskicklig offensiv back. Bobby kommer att vara utlånad till oss från Washington Capitals under resterande del av denna säsong. Hans spelstil och styrkor som spelare påminner en hel del om Olle Alsing och vi ser att han kommer att hjälpa oss i vår fortsatta utvecklingsresa mot att bygga ett bra spel med puck under kontroll, säger Joakim Eriksson om lånet.

Bobby är 24-år och hör till Washingtons organisation. Förra säsongen spelade han i AHL och Hershey Bears och svarade för 31 poäng på 41 matcher. I hans statistik är det en poängspelare som konsekvent plockar på sig assistpoäng.

Ur ett ekonomiskt perspektiv har lånet av Bobby Nardella blivit möjlig genom ett ekonomiskt bidrag från en extern finansiär med väldigt stort DIF-hjärta. Bobby själv har också haft relativt låga löneanspråk och har varit tydlig med att han tillsammans med Washington Capitals valt spel i Djurgården för att utveckla sig mot en ordinarie plats i NHL, avslutar Joakim Eriksson.

Vi hälsar Bobby välkommen till Djurgårdsfamiljen.