Schumachers skaderapport | vecka 2

10 januari 2022 15:00
Skaderapport

Christian Schumacher ger här 2022 års första uppdatering kring herrlaget. Djurgårdens naprapat listar aktuellt skadeläge, dessutom kommenterar han givetvis den pågående situationen med en smittspridning av Covid-19.


Skadelistan

#4 Marcus Högström
Är skadad. Rehabar och tränar dagligen.

#17 Marc-André Gragnani
Är tillbaka i full träning. Ska vara tillgänglig för spel till nästa match.

#33 Filiph Engsund
Har en överkroppsskada. Rehabar för tillfället, men kommer snart att gå in och känna på träning. Siktar på att vara tillgänglig för spel inom 2-3 veckor.

#40 Jacob Josefson
Är skadad. Rehabar och tränar dagligen.

#62 Manuel Ågren
Är skadad. Rehabar och kör fysträning, där allting löper på enligt plan. Beräknas vara spelklar till nästa säsong.

#89 Niklas Svedberg
Är skadad. Rehabar och tränar dagligen. Kommer inte att spela mer under resterande del av säsongen.

Schumacher kommenterar

Veckan som gick blev spelfri och även den här veckans två matcher har skjutits upp. Bakgrunden är som bekant en konstaterad smittspridning av Covid-19 inom herrlaget, hur är den aktuella statusen vad gäller smittoläget?

– Som det ser ut här och nu idag kommer vi att få in spelare i träning den här veckan. Idag var det några stycken på plats, de har varit inne och rört på sig samt gått på is. Imorgon räknar vi med att återgå i full träning.

– Vi har inte fått några nya fall sen förra veckan och det känns som att vi har kontroll över spridningen. Om allt går bra kan vi ha fullt manskap på fredagsträningen. Spelarna kommer tillbaka beroende på när de diagnostiserades med smittan.