Truppen avstår delar av lön
Publicerad: 2020-10-05
Nyhet
Vi har som bekant ett tufft läge ekonomiskt den här säsongen där pandemin fortsätter att hålla publikutvecklingen i sitt grepp. Spelartruppen har kommit överens om att avstå från den rörliga delen i spelarnas kontrakt under den här säsongen. Det är miljonbelopp som avstås. – Jag är oerhört stolt över våra spelare. De har ett stort Djurgårds-hjärta och har en stor ansvarskänsla utifrån den uppkomna ekonomiska situation som såväl Djurgården och övriga lag i SHL upplever just nu, säger Joakim Eriksson.

Vi precis som övriga elitklubbar i Sverige brottas med den ekonomiska utmaningen som pandemin innebär på den här säsongen och för framtiden. Vi har haft spelare och stora delar av kontoret permitterade tills säsongen startade och nu har vi kommit överens med spelartruppen om en ekonomisk eftergift.

Som första spelargrupp i svensk ishockey har spelarna i Djurgården Hockey gemensamt kommit överens om att avstå från sina rörliga delar i lönen denna säsong givet det ekonomiska läge som råder för Djurgården och övriga ishockeyklubbar i Sverige.

– Jag är oerhört stolt över våra spelare. De har ett stort Djurgårds-hjärta och har en stor ansvarskänsla utifrån den uppkomna ekonomiska situation som såväl Djurgården och övriga lag i SHL upplever just nu. Vi är alla medvetna om att vi måste navigera igenom en situation som vi aldrig upplevt tidigare. Att vi trots intäktsminskningar på nivåer runt 40-50% ändå måste klara av att överleva företagsekonomiskt och samtidigt bibehålla en sportslig konkurrensförmåga, säger Joakim Eriksson, tf VD och sportchef i Djurgården.

Vi är tacksamma för den förståelse spelarna visar och kommer fortsätta att se över hur vi kan få en hållbar ekonomi.
– Det är två mästerskap som genomförs nu. Ett på isen och ett utanför. Det gäller att behärska båda, säger Joakim Eriksson om situationen.

Djurgården Hockey