Tung förlust mot Oskarshamn
Publicerad: 2019-09-21
Herr
Vi var nära en stark upphämtning, men åkte på säsongens första förlust. Trots ett stort spelövertag i två perioder förlorade vi seriefinalen mot Oskarshamn med 2–3. – Surt att förlora, men jag är nöjd med prestationen, säger Marcus Högström.

Det var en seriefinal som spelades i östra Småland i kväll.

Och vi visade inledningsvid vilket lag som toppar tabellen.

I första perioden hade vi ett stort spelövertag och det dröjde nästan 14 minuter innan Oskarshamn fick i väg sitt första skott på mål.

Men vi lyckades inte omvandla det stora puckinnehavet till mål och hamnade för många gånger längs sargerna.

Efter en mållös period började vi attackera motståndarburen mer i mellanperioden. Vi skapade en rad heta lägen och ett ledningsmål hängde i luften.

Efter halva matchen hade smålänningarna bara skjutit fem skott på mål och då hade vi också spelat boxplay i fyra raka minuter.

– Taktiskt är jag nöjd, vi hade ett stort spelövertag, men samtidigt smög sig en falsk känsla in. Vi hade trots allt inte tillräckligt många målchanser, säger Robert Ohlsson.

Vi hade ett gyllene läge att spräcka målnollan i ett ett tre-mot-ett-läge.

Men målvakten Tex Williamsson, som storspelade, räddade och plötsligt vände spelet – samtidigt som vi åkte och bytte – och Oskarshamn kunde göra 0–1 i stället.

Snöpligt och inte särskilt logiskt sett till matchbilden. Om det var baklängesmålet som gjorde att vi tappade spelet låter vi vara osagt, men efter underläget fick vi inte spelet att stämma.

I tredje perioden utökade Oskarshamn till 0–2 sedan vi tappat pucken vid offensiv blålinje och gett hemmalaget ett friläge.

Men vi saknade inte målchanser i tredje perioden. Halvvägs in i densamma prickade bland andra Manuel Ågren stolpen och fick senare i samma byte nästan öppet mål.

När vi drog på oss ett lagstraff med drygt fem minuter kvar kom 0–3 till Oskarshamn och matchen såg ut att vara körd.

Men vi var nära en upphämtning!

Först sköt Simon Johansson in 1–3 med fyra minuter kvar och sedan styrde Berglund in 2–3, hans första mål i DIF-tröjan, med drygt en minut kvar.

– Vi fick i gång attackerna mot mål i slutet. Då blev vi desperata, säger Ohlsson.

Vi pressade hårt för ett kvitteringsmål i slutminuten, men kom inte närmare än så. Det blev förlust, säsongens första, med 2–3.

– Surt att förlora, men jag är nöjd med prestationen. Jag tycker att vi spelade bra och kändes hetare än dem, säger Marcus Högström.

– Annars var det en rolig match att spela. Oskarshamn är ett bra lag och bjöd på en kul hockey, fortsätter han.

Nästa match spelas först om fem dagar när vi tar emot HV 71 på Hovet på torsdag. KÖP BILJETT HÄR!