Tack för allt "Tellan"
Publicerad: 2017-11-02
Nyhet
En av de största i Djurgårdens historia lägger plockhandsken på hyllan för gott. Mikael Tellqvist kommer inte spela mer på professionell nivå. Vi tackar för all glädje och alla räddningar han gett oss. – Att jag fick avsluta där allt startade har betytt mer för mig än vad ni vet. Jag är stolt över att tillhöra djurgårdsfamiljen, säger Mikael Tellqvist.

"Tellan" är en av de största i Djurgården och har varit med om mycket i Djurgårdströjan. Han har spelat hem SM-guld. Han fick sitt genombrott här och han spelade sin sista match här.

– Jag får rysningar när jag tänker på publiken. När jag tänker på deras sång, när jag minns SM-guld, när jag tänker på ett fullsatt Ericsson Globe och derbyn, säger han själv.

– Jag vill tacka för alla värmande hälsningar när vi gemensamt kom fram till att inte förlänga kontraktet. Det värmer mig att ni alltid fått mig att känna mig som en del av Djurgårdsfamiljen.

Tellqvist kommer alltid ha en plats i våra tankar när man pratar om målvakter och storhetstid. Men han har också varit med och tagit fram andra målvakter och hjälpt till med deras utveckling när han kom tillbaka.

– Jag vill tacka Djurgården för att de ringde mig 2014 och gav mig chansen att avsluta där allt började. Det betyder mycket mer för mig än vad folk vet. Tack.

En längre intervju med Mikael Tellqvist kan du se här - där han berättar om sin karriär.

Följ Mikael Tellqvist på hans Instagram

En avtackning för Mikael Tellqvist kommer att ske på JK-dagen den 6/1.

Djurgården Hockey