Lång frånvarolista – ungt Djurgården mot LHC
Publicerad: 2020-08-27
Herr
Ett juniorbetonat Djurgården i kväll. Med flertalet ordinarie spelare frånvarande kommer det finnas sex tonåringar i träningsmatchen mot Linköping. – Det är annorlunda än vad vi är vana vid, säger Robert Ohlsson.

I kväll väntar tredje försäsongsmatchen när vi ställs mot Linköping i Stångebro Ishall.
Men förutsättningarna kunde ha varit bättre. Vi har drabbats av ett stort manfall, vilket inneburit flera J20-spelare på träningarna, vilka också följer med till Östergötland i kväll.
Hela sex tonåringar finns med i matchtruppen och på grund av spelarfrånvaron kommer vi endast kunna ställa tre kedjor på benen.
Mathias Franzén och Wiktor Nilsson fanns med i truppen redan mot Brynäs och nu får de sällskap av sin J20-kollega Wilmer Svensson också, som gör a-lagsdebut.
– Vi har aldrig haft ett så här ungt lag under min tid i Djurgården. Det är annorlunda än vad vi är vana vid. Men det blir en jättestor chans för de unga killarna som normalt inte brukar vara med oss. Det blir roligt att se, säger Robert Ohlsson och fortsätter:
– Vi vill sätta våra saker, men det blir svårare eftersom några av killarna inte varit med oss under försäsongen. Vi får göra vårt bästa och försöka pussla ihop det; a-lagsspelarna i samma kedjor och juniorer i samma kedja.

FRÅNVARANDE SPELARE
Jacob Josefson, skadad
Michael Haga, skadad
Sebastian Strandberg, skadad
Anton Hedman, skadad
Marcus Högström, skadad
Albin Grewe, sjuk
Mattias Guter, långtidsskadad
Alexander Holtz, landslag
William Eklund, landslag
Ludvig Hedström, landslag
Alex Brännstam, landslag

Djurgården Hockey