NHL-back klar för Djurgården
Publicerad: 2019-01-07
Nyhet
Jason Garrison är klar för oss och ansluter under veckan. Den 34 årige backen har meriter från NHL och spelade så sent som den 22:december sin senaste match för Edmonton Oilers. – Jason är en allsidig, erfaren back med ca 500 NHL-matcher som är väldigt professionell i sina förberedelser och noggrann i sina beslut på isen, i såväl offensiva som defensiva spelmoment, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Jason Garrison har spelat i NHL sen 2009. Han har varit i fem klubbar och spelade under säsongen i Edmonton Oilers. Han är klar för oss säsongen ut.
– Jason är en allsidig, erfaren back med ca 500 NHL-matcher som är väldigt professionell i sina förberedelser och noggrann i sina beslut på isen, i såväl offensiva som defensiva spelmoment. Trots sin storlek och tyngd har han en bra skridskoåkning, rörlighet och ett vårdat passningsspel. Dessa egenskaper kombinerat med ett bra slagskott har gjort att han under sina år i NHL nyttjats i både PP och BP, säger sportchefen Joakim Eriksson.
Rutin
– Förutom sina spelmässiga egenskaper som back kommer han också att addera viktig erfarenhet till vårt lag. Vår förhoppning är att acklimatiseringen till SHL ska gå fort och att Jason under slutdelen av säsongen blir en ledande spelare för oss såväl på isen som i omklädningsrummet, fortsätter Joakim.

Det har gått fort med värvningen och han ansluter så fort som möjligt. Jason har snittat 12 minuters istid den här säsongen och spelade så sent som slutet av december. Han har gjort ett mål den här säsongen - som ni kan se här
– De närmaste dagarna väntar en del pappersarbete såsom ansökan om arbetstillstånd till Migrationsverket och transferkort ansökan till internationella ishockeyförbundet. Målsättningen är att Jason flyger från Nordamerika på onsdag och landar i Sverige på torsdag. Han kommer inte att vara tillgänglig för spel på torsdag mot Skellefteå men om allt går som det ska så bör han kunna göra debut på lördag i samband med vår hemmamatch mot Linköping, avslutar sportchefen.
Vi hälsar Jason välkommen till Djurgårdsfamiljen och ser fram emot att se honom på Hovet. Järnkaminernas dag första möjligheten - biljetter här

Djurgården Hockey