Vi är klara för CHL-slutspel efter hattrick av Haga
Publicerad: 2019-10-08
CHL
Fem powerplaymål, fyra nya poäng av Olle Alsing och ett hattrick av Michael Haga. Vi besegrade Adler Mannheim med 6–3 och är klart för CHL-slutspelet. Det behövs dessutom bara en poäng i returen mot tyskarna för att också säkra gruppsegern.

Förutsättningarna var glasklara.

Minst en poäng krävdes i någon av de kvarvarande två matcherna mot Adler Mannheim för att säkra avancemanget till CHL-slutspelet. Och för att vinna gruppen behövdes helst en trepoängare.

Vi fick en drömstart på matchen när Michael Haga pricksköt in ledningspucken i powerplay redan efter knappt fem minuters spel.

Och mål i powerplay skulle bli något återkommande i den här matchen.

I den spelformen gjorde nämligen både Olle Alsing och Patrik Berglund mål, fram till 3–0 efter 13.53.

När Mannheim i upptakten av den andra perioden fick spela fem mot tre kom reduceringen, men när vi fick chansen i powerplay igen kom fjärde målet med en spelare fler på isen.

Michael Haga sköt och Henrik Eriksson styrde in 4–1.

Men 14 minuter in i mellanperioden reducerade tyskarna samtidigt som vi utvisades för hög klubba. Och i spel fyra mot fem, 31 sekunder senare, släppte vi också in 4–3-pucken.

I tredje perioden, också i powerplay, gjorde vi 5–3 när Michael Haga blev tvåmålsskytt, assisterad av vår poängkung Olle Alsing som stod för ett mål och tre assist i matchen.

Det innebär att den 23-årige backen gjort nio poäng på fem CHL-matcher. Om vi inkluderar SHL har Alsing gjort 18 poäng på totalt 13 matcher den här säsongen.

Halvvägs in i tredje perioden fullbordade Michael Haga ett hattrick när han skrinnade förbi Mannheim-försvaret på högerkanten, bröt in på mål och fastställde slutresultatet 6–3. Det innebar också att Haga stannade på hela fem (!) poäng i matchen.

Men det var inte särskilt länge sedan Haga gjorde ett hattrick.

– Jag gjorde det förra året med landslaget, flinar norrmannen, som dock fick ta emot en rejäl smäll i samband med hans tredje mål.

En motståndarback tog ett nacksving på Haga som blev liggandes en liten stund.

– Men det gjorde faktiskt inte ont. Jag fick en liten chock bara. Tysken var inte jättesnabb och hängde inte riktigt med.

Vår nye målvakt, Karri Rämö, gjorde debut i kväll och såg väldigt trygg och stabil ut. Han fick också göra flera avgörande räddningar och var chanslös på de tre insläppta målen.

Segern innebär också att vi är klart för slutspel i CHL. Inför den avslutande matchen, mot Mannheim på bortaplan, räcker det dessutom med att ta en poäng för att också säkra gruppsegern.

– Skönt att ta poängen som krävdes för att ta oss vidare. Det var det vi ville innan matchen också, säger Haga.