Framtidens DIF-juniorer testspelar
Publicerad: 2020-08-05
Ungdom
Under två dagar har nästa generation DIF-juniorer varit på plats på Hovet. De har bjudits in inför höstens val av hockeygymnasium. – Vi visar upp vår verksamhet, säger Johan Schillgard, huvudansvarig för hockeygymnasiet.

När skolorna startar finns i vanlig ordning en ny kull spelare som börjar på vårt hockeygymnasium och som skolas in juniorverksamheten.
Men redan nu har nästa års elever funnits på plats på Hovet. Ungdomar födda 2005 ska i höst göra sin gymnasieval och därför var 65 spelare, traditionsenligt, inbjudna till Hovet för att få en glimt över verksamheten.
– Vi visar upp hur vi gör och hur en dag på hockeygymnasiet kan se ut. Det vi gör på isen gör vi också på hockeygymnasiet, berättar Johan Schillgard.
Samtliga 65 inbjudna spelare kommer dessutom från närområdet. – Vi bjuder in spelare från Stockholmsområdet eftersom det är spelare från Stockholm vi vill rekrytera.
På grund av rådande samhällssituation med Covid-19 har schemat justerats. Spelarna har delats in i mindre grupper under två dagar. Dessutom har inte föräldrar kunnat närvara på Hovet.
Johan Schillgard menar att det har funnits flera fördelar med ett sådant upplägg och något som mycket väl kan tillämpas även fortsättningsvis.
– Det har blivit bra. Avslappnat. Många kanske upplever en stress och jämför med varandra. Nu blir det lite lugnare stämning. Jag upplever också att grabbarna har verkat mer avslappnade, berättar han.
Förutom träningspass har spelarna även spelat en match på eftermiddagen, men även fått ta del av information och samtal.
– Vi pratar självklart om Djurgården, men känner oss också stora nog att kunna ge tips och råd på vägen. Även om de inte skulle välja Djurgården. Att välja hockeygymnasium är en djungel och kan upplevas stressigt. Då känner vi ett ansvar att hjälpa ungdomarna genom tips och råd.

Djurgården Hockey