Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Mantas: "Gäller att vi gör detta imorgon också"

7 april 2021 23:00
#FHCDIF

När matchen stod och vägde i den första perioden klev han fram med stora räddningar i viktiga lägen. Här ger Mantas Armalis sin bild av segern över Frölunda, vad som fällde avgörandet och vad som blir nyckeln när åttondelsfinalen ska avgöras.


Det är inte varje dag som man åker till Göteborg och vinner med 7-2 i en slutspelsmatch?

– Verkligen inte! Det är skönt att vi kunde få hål på dem, men det gäller att vi gör det imorgon också.

Hur upplevde du matchen i sin helhet från din position?

– Första perioden var mycket fram och tillbaka, vi utbytte chanser rätt frenetiskt. Sen får vi en jättebra start med "Manne" som får ett friläge och hänger den direkt. Vi är effektiva i det som vi gör genom hela matchen egentligen. Vi spelar på ett helt annat sätt än i den förra matchen. Och det är vad som sårar dem.

Trots att siffrorna landade vid en ganska stor marginal hade du stor del i segern, inte minst med många räddningar i den första perioden. Hur kändes matchen för din del?

– Jag känner att jag gjorde en godkänd match, definitivt. Men jag har hjälp av mina gubbar som har många skottäck och som räddar upp när jag inte kan. Sen vill jag ändå se att vi är ännu tätare imorgon.

Ja, för nu är det imorgon som gäller med en ny match. Hur kommer de närmaste timmarna fram till dess att se ut?

– Vi försöker att äta nu och fylla på med energi, sen komma i säng tidigt. Imorgon har alla sina egna rutiner. Men mycket handlar om sömn och mat, det blir viktigt.

Vad blir avgörande imorgon för att vi ska gå segrande?

– Att vi spelar så som vi gjorde idag, med många långa perioder där vi får ut pucken i tid och inte låter de få energi. Frölunda är duktiga på att utnyttja våra byten och de har många rusher. Vi behöver vara noggranna och vi måste spela smartare för att vinna.