Possler berättar om samarbetet med Wirtanen
Publicerad: 2018-11-16
Nyhet
Med sju assist och ett mål är Gustav Possler halvvägs till sitt personliga poängrekord i Djurgården, efter 17 spelade matcher den här säsongen. De två senaste assisterna har gått till Djurgårdens nyförvärv Petteri Wirtanen och det verkar som om Gustav har hittat en bra kemi med vårt finska nyförvärv.

– Petteri är en bra spelare, man märker att han tänker hockey på ett bra sätt och han vet vart han ska vara på isen. Han har gjort det lätt för mig att kunna hitta honom med passningar. Det är en bra kille. Absolut, och även fast han inte har varit här länge, så har han kommit in bra i laget. Vi har snackat lite och vi har en bra kontakt i omklädningsrummet.

Imorgon gästar vi Brynäs. Ett lag som har haft det lite turbulent och bland annat bytt tränare sedan vi mötte de hemma på Hovet. Men Gustav vill inte spekulera i om Brynäs kommer spela annorlunda i det här mötet. Han vill att Djurgården ska fokusera på sin spelidé.

– Fokuserar vi på vårt, då tror jag det blir bra. Vi ska vara hårdare och åka mera skridskor. I vårt lag finns det spelare som kan vinna sin man mot man-situation och jag kan nog hitta flera med mina passningar.

Tre saker att ha koll på mot Brynäs

Jonathan Davidsson - Självförtroendet är skyhögt efter debuten i Tre Kronor. Två mål på två matcher efter landslagsuppehållet tyder på det. När även Axel Jonsson Fjällby är tillbaka i laget har han fått ytterligare en spelkamrat som han trivs att spela med.

Tom Nilsson - Förutom att han redan är en kolossalt bra back finns det en trygghet hos honom som man inte har sett tidigare. Toms första säsong i Djurgården blev sönderrykt av skador. Men den här säsongen har han hittills spelat varenda match och alltid gjort det med stor pondus och stort hjärta. Han snittar också mest istid i laget så honom ser man mycket av.

Superkedjan - Vår förstakedja kommer att splittras i och med att Jacob Josefson missar matchen. Vem tar steget in mittemellan Lilja och Brodin? Det ska bli intressant att se.

Matchen imorgon ser ni på C More Hockey eller TV4 14.45.

Djurgården Hockey