Djurgården lånar ut Carl Lindbom till Västervik

5 februari 2022 17:00
Officiellt

Djurgården har tillsammans med Västervik nått en överenskommelse om en utlåning av Carl Lindbom. Utlåningen är av typen dispens namngiven målvakt, något som innebär att DIF vid behov kan kalla hem spelaren under vårens säsongsavslutning.


Sedan rekryteringen av Alexander Salák en dryg vecka tillbaka har Djurgården en målvaktsuppsättning bestående av tre tillgängliga spelare, samt långtidsskadade Niklas Svedberg. Tjecken Salák kommer framöver att tillsammans med Mantas Armalis och talangen Carl Lindbom utgöra herrlagets målvaktstrio för resterande del av säsongen.

Mot bakgrund av detta och det målvaktspar som nyförvärvet kommer att bilda med Armalis har Djurgården tagit beslutet att låna ut Carl Lindbom, som får chansen till speltid i HockeyAllsvenskan med Västervik. 18-åringen lånas ut på en så kallad "dispens namngiven målvakt" - och kommer därigenom att kunna gå mellan klubbarna under säsongens avslutande del. Det betyder att Djurgården vid behov kan kalla hem Lindbom.

– Vi ser det som nödvändigt för Carls talangutveckling att få utvecklas i en seniormiljö under säsongens kvarvarande del. HockeyAllsvenskan och Västervik föll sig naturligt då vi haft ett utbyte sedan tidigare. Carl är en väldigt talangfull målvakt som gjort en oerhört bra säsong, förklarar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Carl har nyligen skrivit ett rookieavtal som sträcker sig över nästa säsong och därför behöver vi dels tänka på hans individuella utveckling, men även på vad som är bäst för Djurgården in i framtiden. Utifrån detta känns det här som en väldigt bra lösning för alla parter.