Söndag Sön 26 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Onsdag Ons 20 Oktober Okt
Idag 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov

Matchdag: Brynäs vs Djurgården

22 september 2021 09:00
SDHL

Äntligen kan spelveckan starta på riktigt. Den första matchdagen är här, något som betyder bortafight i Gävle för SDHL-laget med nedsläpp 19:00. Läs sportchef Johan Schillgards tankar om utmaningen och säsongsinledningen.


– Först och främst, vilken härlig utmaning få möta en av favoriterna på bortaplan tidigt på serien. Det blir ett bra sätt för vårt unga lag att spänna bågen och mäta kunskapen med Brynäs, inleder Johan Schillgard.

Torsdagens bortaduell blir Djurgårdens fjärde test i SDHL 2021/2022. Senast i ordningen var söndagens hemmamöte med Linköping, en match som dessvärre slutade i förlust med 2-6. Målskyttar där var Felicia Linder och Maria Lindberg.

Innan dess hade Stockholms stolthet spelat 2-4 mot HV71 samt 4-1 mot Göteborg, något som totalt ger tre poäng på lika många spelade matcher. När sportchef Schillgard tittar tillbaka på främst mötet med Linköping ser han en stundtals bra spelmässig insats, men där kylan i avsluten var avgörande till östgötarnas fördel. Här finns ett tydligt utvecklingsområde till kvällens fight.

– Samtidigt är det oerhört stimulerande att se hur laget tar steg för varje dag som går, utvecklingen går åt helt rätt håll. Vi börjar även att få tillbaka spelare från skador, något som medför en större bredd i gruppen, förklarar Schillgard och fortsätter;

– Ytterligare ett positivt tecken är moralen i gruppen. Trots att vi ligger under inför den sista perioden senast mot Linköping är det inget snack om att vika ner sig, utan från samtliga spelare finns glöden att försöka vända matchen. Så till matchen mot Brynäs ikväll vill vi se samma engagemang och frenesi från start.