Fagervall: "Det gäller att vinna den här dragkampen"

28 mars 2022 14:00
Tränarens ord

Kvalserien ska kvitteras och Djurgården har sedan igår tagit sig till Timrå för match nummer två. Med underläge i matchserien ger Joakim Fagervall sina tankar inför kvällens mycket viktiga fight på bortais.


Det är fördel Timrå i SHL-kvalet. Djurgården fick i lördags se sig besegrade i den första kvalmatchen, där Emil Berglund ändå gav Stockholms stolthet ledningen i slutskedet av den första perioden. En svag mittperiod och tre raka insläppta mål sänkte dock DIF, som föll med 2-4. Ikväll väntar returmöte och Djurgården har haft två dygn att ladda om.

– Vi har inte gjort någon jätteanalys av matchen senast i och med att jag inte tycker att det berodde på det spelmässiga. Vi måste frigöra mer energi i spelet, för det är där jag tycker att det brast, menar Joakim Fagervall och ger sin bild av nederlaget;

– Vi startade matchen rätt bra, den stämningen och den känslan måste vi behålla i spelet. Det kändes som att vi hade så himla många bollar i luften, men vi kunde inte greppa dem riktigt i matchen. Så budskapet ör enkelt; frigör energi och foka på rätt saker nu.

"Det är två lag i exakt samma situation"

Under gårdagen rullade Djurgården norrut för att övernatta i Sundsvall. Förberedelserna för match två inleddes i exakt samma ögonblick som slutsignalen gick i lördags, och ikväll är det alltså upp till bevis. Joakim Fagervall berättar om hur de senaste 24 timmarna sett ut i DIF-lägret.

– Vi har både tränat fys och is. Så rent fysiskt är vi väldigt, väldigt förberedda för det här. Det känns som en harmonisk grupp som ska in och göra ett jävla bra jobb.

Bortamatch nu ikväll som bekant. Vad ser du och laget för typ av matchbild framför er, tror ni att Timrå kliver ut på ett liknande vis som i lördags?

– Vi ska inte lägga energi på vad vi tror det kan bli för typ av matchbild, utan istället påverka den och få den dit vi själva vill. Det är två lag i exakt samma situation, det gäller att vinna den här dragkampen och utföra den idé om matchen som man själv har. Det laget kommer att må bäst i matchen, konstaterar "Jocke".