Djurgården tackar av Peter Holland

14 december 2021 15:58
Officiellt

Djurgården och Peter Holland har kommit överens om att avbryta kontraktet, detta efter önskemål från spelaren själv. Peters agerande har längs hela vägen varit ytterst professionellt och Stockholms stolthet önskar kanadensaren all lycka framöver.


– Peter har uttryckt ett önskemål om att bryta sitt kontrakt med Djurgården. Han upplever inte att han når upp till den nivå som han själv vill, vilket gör att han inte känner att han kan bidra till laget, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Peter Holland, 30 år, anslöt till Djurgården i mitten av september. Den kanadensiska centern kom då från en sejour i KHL och hade dessförinnan även gjort sju säsonger i NHL. I Djurgårdströjan blev det sex assist fördelat på 15 matcher för Holland, vars avtal nu avslutas.

– När vi kontrakterade Peter anslöt han med en mycket stark meritlista, men vi precis som han hade givetvis hoppats på en annan utdelning. Därför känns det naturligt att gå skilda vägar. Peter har agerat mycket professionellt i frågan, säger Stoppel.

Djurgården tackar Peter Holland för hans insatser i Stockholms stolthet och önskar honom all lycka framöver.