Senaste nytt om NHL-Djurgårdarna
Publicerad: 2018-09-27
Nyhet
Många undrar kring vad som händer med alla ”våra” spelare som är borta på lägerna i Nordamerika. Så här sammanfattar vår sportchef, Joakim Eriksson, nuläget:

"Jag har en kontinuerlig dialog med killarna och deras agenter angående deras olika situationer.

Gällande Marcus Högström och Lukas Vejdemo så är de tjänstlediga från sina kontrakt i Djurgården. Båda har tydligt deklarerat till mig att de kommer att försöka visa sin spelstyrka i sina respektive AHL-klubbar för att senare under säsongen förhoppningsvis få chansen i Calgary och/eller Montreal. Marcus har rehabiliterat sig från skada under stora delar av campen. Lukas blev tidigt nedskickad till AHL.

Jonathan Davidsson har imponerat på Columbus management och är i dagsläget en av 19 återstående forwards. Truppen kommer att bantas till 13-14 forwards senast i början på nästa vecka och därefter vet vi om Jonathan återvänder till oss för spel.

Axel Jonsson-Fjällby blev igår nerskickad till AHL. Han har en Europa-klausul i sitt kontrakt vilket ger honom rätt att kunna återvända för spel i Europa istället för AHL. Axel och hans agenter har meddelat att de vill diskutera Axels situation med Washington innan de tar beslut i frågan. Om Axel väljer att återvända till Europa finns ett tydligt ömsesidigt intresse från Djurgården och Axels sida."

Djurgården Hockey