Djurgården sörjer Ove Malmbergs bortgång

23 juni 2022 12:00

Djurgården sörjer bortgången av Ove Malmberg, som under morgonen lämnat oss i stor saknad. Den tidigare försvararen vann sex SM-guld med Djurgården Hockey mellan åren 1958-1963 och var en äkta Järnkamin. Ove Malmberg blev 89 år.


Ove Malmberg föddes i Stockholm den 17:e maj 1933. Efter att ha spelat ungdomshockey samt slagit igenom i seniorlaget i IK Göta tog försvararen steget vidare till Djurgården sommaren 1957. Redan under sin debutsäsong på Hovet fick Malmberg vara med om att vinna SM-guld, något som han skulle få uppleva fem gånger till.

Mellan åren 1958-1963 var Ove Malmberg en del av det Djurgårdslag som tog sex raka SM-titlar och parallellt med det spelade han även för Sveriges landslag. År 1966, efter nio säsonger i Djurgården, avslutade Malmberg den aktiva karriären.

Vi minns en spelare som satte ovärdeliga avtryck i föreningens historia och en människa som var en Järnkamin in i det sista. Djurgården Hockey sänder sina tankar samt sitt deltagande i sorgen till familj och anhöriga.