David Blomgren skriver kontrakt med Djurgården
Publicerad: 2022-10-14
Officiellt
Djurgården är väldigt glada över att presentera ett skrivet herrlagskontrakt för David Blomgren. Den 19-årige Stockholmssonen fick under försäsongen chansen i herrtruppen, som han nu tillhör på ett avtal för resterande säsong.

– David kom in under försäsongen då vi hade spelare borta på JVM och tog omedelbart för sig bra. Han visade att han vill vara med och tävla, vilket vi tycker att han gör varje dag. Hans gedigna jobb tycker vi är förtjänt av ett första herrlagskontrakt, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

David Blomgren, 19 år, är född i Stockholm och fostrades i Flemingsbergs IK. Forwarden gjorde sommaren 2018 flytten till Djurgården, där han sedan dess tagit kontinuerliga steg i sin utveckling. Efter spel i U16, J18 och J20 belönades David under årets försäsong med en plats i herrtruppen.

Blomgren följde bland annat med herrlaget till Gotland och svarade i försäsongsmatcherna för totalt fem poäng. Under seriestarten har 19-åringen fått speltid i samtliga sju matcher - och nu skriver han alltså under karriärens första herrlagskontrakt. Avtalet gäller säsongen ut och Stoppel välkomnar David Blomgren på permanent basis till herrlaget.

– Han bidrar väldigt mycket med sin energi, skridskoåkning och fysik. Dessutom värderar han spelet med pucken på ett bra sätt.

Djurgården Hockey