Manuel Ågren utlånad till Storhamar
Publicerad: 2019-01-22
Nyhet
Vi har kommit överens om utlåning av Manuel Ågren till Storhamar i Norge tom den 14 februari. – Det känns det jättebra att Manuel nu får möjlighet till viktig matchträning de närmaste veckorna i en proffsig klubb och organisation, säger sportchef Joakim Eriksson. – Det ska bli kul att få spela matcher och komma i matchform. Sen förhoppningsvis komma hit och vara redo för match, säger Manuel

Vi har kommit överens om utlåning av Manuel Ågren till Storhamar i Norge tom den 14 februari. I och med att de allsvenska klubbarna i Sverige har en egen överenskommelse och reglering kring hur många spelare som varje lag tillåts låna in så är det svårt att skapa en bra utlåningssituation på kort tid i Sverige. Därför känns det jättebra att Manuel nu får möjlighet till viktig matchträning de närmaste veckorna i en proffsig klubb och organisation, säger vår sportchef Joakim Eriksson.

Manuel Ågren kom till Djurgården inför den här säsongen men har inte spelat med oss efter leversjukdomen som hållit honom borta från full träning och matchspel. Han har nu kunnat träna för fullt under någon månad och behöver nu även få matchträning.
– Det ska bli kul att få spela matcher och komma i matchform. Sen förhoppningsvis komma hit och vara redo för match. Det är svårt att träna sig till matchform, säger han.
Storhamar spelar fem matcher under lånetiden så det är först dem som är i fokus för Manuel som har haft Fredrik Söderström som tränare tidigare. – Det känns bra i kroppen, jag är sugen på att lira. Det är inte så kul att titta på hela tiden. Man vill vara med och bidra. Jag kör för fullt och tittar framåt. Jag känner tränaren där och han var sugen och vi vet vad vi vill ha ut av varandra. Det här blir bra för dem, för mig och för Djurgården. Bra för alla helt enkelt, säger Manuel inför resan.
Manuel ansluter till Storhamar under tisdagen och kommer vara spelklar till torsdagens match. Det här är nästa steg på vägen till full styrka. – Jag tror att det kommer bli bättre. Jag har spelat på för höga värden tidigare i karriären och nu spelar jag på normala värden så det är klart att det kommer kunna bli bättre. Just nu så ligger jag ju lite efter på grund av sjukdomen men kommer närmre och närmre min form, avslutar han.

Djurgården Hockey