René med sonen i USA – siktar på att komma tillbaka
Publicerad: 2018-03-28
Nyhet
I lördags flög René Bourque med familj till USA för att få en diagnos kring sonens sjukdom. Om allt går bra siktar han på att vara tillbaka till semifinalserien. – Jag hoppas killarna fortsätter att spela bra så när jag kommer tillbaka så är vi i semifinal.

Det var nästan direkt efter att René Bourque kom hem från äventyret i OS som hans treårige son Bennet drabbades av kramper/attacker. De har efter de första dagarna på sjukhus varit där i omgångar och man misstänker att det kan röra sig om epilepsi men har inte kunnat fastställa det. Därför reser familjen till ett sjukhus i Minnesota för tester. – Det är en påfrestande tid. Det har hållit på i en månad. Det är tufft. Vi är trötta, stressade. Vi har inga svar och det är jobbigt. Vi vill få ett svar på vad det är som ligger bakom och hur vi ska behandla honom, säger René Bourque.

Om läkarna får de svar som man vill ha kommer familjen att flyga till hemmet i Toronto och etablera sig där igen. Det här är en process som kan ta upp till tio dagar – men René har sin plan klar. Få klara besked om sonen och sen flyga tillbaka till Stockholm.
– Det här är min sista säsong som hockeyspelare, jag vill inte avsluta så här, säger han. – Jag hoppas killarna fortsätter att spela bra så när jag kommer tillbaka så är vi i semifinal. Jag försöker förbereda mig för att komma tillbaka och hjälpa till så mycket jag kan, avslutar han.
För oss i Djurgården kommer familjen alltid först och vi hoppas att allt går bra med sonen, det är det viktigaste. Sen tar vi hockeyn efter det.

Mattias Lönngren