• Huvudsponsorer

Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Idag 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj

DIF överklagar Nilsons avstängning

16 januari 2012 16:52

Disciplinnämnden har beslutat att stänga av Marcus Nilson två matcher. Djurgården Hockey anser beslutet felaktigt och kommer att överklaga det.


I matchen mot Frölunda tilldömdes Marcus Nilson ett match penalty - matchstraff med automatiskt avstängning. Nilson själv var efteråt oförståendes men fick senare reda på att han ska ha slagit till ena linjemannen. Detta nekar han till att ha gjort men Disciplinnämnden har inte tagit detta i beaktande i sitt domslut.

I dag kom domslutet från Disciplinnämnden som dömer Nilson till ytterligare en matchs avstängning, vilket innebär två matcher totalt. Djurgården Hockey anser domslutet vara felaktigt.
– Vi är flera personer som har tittat på matchbilderna och vi kan inte se att "Mackan" gör någonting mot domaren, säger Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström.

Marcus Nilson ville nå Jari Tolsa efter dennes två tacklingar på Jimmie Ölvestad och Daniel Tjärnqvist. Uppsåtet har aldrig varit att komma åt domaren och det finns heller inga videoklipp som visar på att han faktiskt gjort detta.
– Vi tror på Marcus medan disciplinnämnden väljer att enbart tro på domarens ord. Det är problematiskt, säger Tommy Engström. Vi känner att det inte spelar någon roll vad som sägs i yttranden till Disciplinnämnden.

Djurgården Hockey kommer att överklaga beslutet.