Norell klar för två år till i Djurgården
Publicerad: 2018-12-17
Nyhet
Robin Norell kom tillbaka till Djurgården inför den här säsongen och har gjort det bra. Vi har nu klart med ett nytt kontrakt som sträcker sig två år framåt. – En tvåvägsspelare med väldigt bra skridskoåkning. Duktig på att klara av pressade situationer, en spelartyp som vi vill bygga vidare på, säger sportchefen Joakim Eriksson. – Det ska bli kul de här kommande två åren. Vi jobbar på mot guldet, säger Robin.

23-årige Robin Norell kom på lån till den här säsongen. Han har brll på eftersom han spelat här sen U-16 och nu står det alltså klart att han kommer fortsätta hos oss i ytterligare två säsonger.
– Han är en bra spelare. En tvåvägsspelare med väldigt bra skridskoåkning. Duktig på att klara av pressade situationer. Har utvecklat sitt passningsspel. Offensivt en spelare vi vill bygga vidare på. Defensivt sätt så tack vare sin fina skridskoåkning och att han är väldigt vältränad så bra på att ta bort tid och utrymme för motståndare, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson om värvningen.
– Djurgården är en bra utvecklingsmiljö för mig. Jag vill bli bättre varje dag och ser fram emot de här kommande två åren, säger Robin Norell.

Robin har en tydlig plan över hur han ser sin framtid – han ska jobba för att bli ännu bättre och ta sig tillbaka till NHL.
– Framförallt så kommer han bli bättre på sin urvalsförmåga mellan när han ska åka sig ur problem och när han ska passa sig ur dem. Där kan vi hjälpa till med hur vi vill göra samtidigt som han kommer lära sig det genom att spela fler matcher precis som han gjort de senaste fyra åren, avslutar Joakim Eriksson.

Djurgården Hockey