• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb

Globentorget blir Djurgårdstorget

1 april 2013 06:50

I och med Djurgården Fotbolls flytt till nybyggda Tele2 Arena stärks Djurgårdens dominans i Globenområdet, och Stockholms Stad är inte sena att hylla Djurgården genom att döpa om Globentorget till Djurgårdstorget.


Djurgården Hockeys hemmamatcher har sedan decennier varit de evenemang som lockat flest besökare till arenorna i Globenområdet, och när Djurgården Fotboll flyttar in i Tele2 Arena blir hela området något av ett Djurgårdsland.

Från och med i sommar kommer kopplingen att bli ännu tydligare då Globentorget döps om till Djurgårdstorget, meddelar Stockholms stad i ett pressmeddelande idag. På torget kommer bronsstatyer föreställande Rolle Stoltz och Gösta ”Knivsta” Sandberg att ställas upp.

– Det är fantastiskt att fotbollen flyttar hit, det skapar massor av möjligheter att manifestera vår samhörighet under Djurgårdsskölden. Tillsammans har vi potential att locka en halv miljon djurgårdare per år till Globenområdet och skapa något riktigt bra tillsammans, säger Djurgården Hockeys VD Jenny Silfverstrand.

Ansvariga för de evenemang som lockar näst flest besökare till Globenområdet var mycket kritiska till beslutet.
– Vi känner oss hemma i Globenområdet så det här kom som en kalldusch. Vi hade till och med förberett modeller för statyer av Kalle Anka och Musse Pigg, men det arbetet var förgäves kan vi konstatera nu, säger Disney on Ices svenska presstalesperson Kajsa Canard.

Konstnären Torbjörn Krüts förslag tlll staty på Djurgårdstorget.

April april!

Något djurgårdstorg finns det tyvärr inget beslut om, även fast man kan tycka att det borde finnas ett i Globenområdet. Det är nämligen inget aprilskämt att Djurgården är de som lockar mest folk till området.

Gillade du aprilskämtet? Rösta på www.aprilskamt.se