Djurgården sörjer Kurt Thulins bortgång
Publicerad: 2023-03-03
Djurgården sörjer bortgången av Kurt Thulin, som lämnat oss i stor saknad. Den tidigare forwarden representerade Djurgården under tiotalet säsonger och vann hela fem SM-guld med föreningen mellan åren 1959-1963. Kurt Thulin blev 83 år.

Kurt Thulin föddes den 8:e augusti 1939 i huvudstaden. Under uppväxten hemma i Stockholm fattade han tycke för hockey och de tidiga åren spenderades i moderklubben Älvsjö AIK. Därefter tog Thulin klivet vidare till Djurgården, där han under årens gång fick uppleva stora framgångar på isen.

1959 kunde forwarden lyfta SM-pokalen till skyn för första gången, något som innebar starten på en riktig guldera. För mellan åren 1959 till 1963 var Thulin en del av det Djurgårdslag som tog fem raka SM-titlar. Själv blev Stockholmssonen igenkänd för sina starka inbrytningar framför mål och för sitt effektiva backhandskott.

Kurt Thulin spelade, med undantag för en säsong i Huddinge, vidare för Djurgården fram till 1970 då han avslutade den aktiva karriären. Vi minns en spelare som satte ovärderliga avtryck i föreningens historia och en människa som var en Järnkamin hela vägen. Djurgården Hockey sänder sina tankar samt sitt deltagande i sorgen till familj och anhöriga.

Djurgården Hockey