Reideborn och Falk om då och sen

15 november 2013 09:21

Efter två raka straffavgöranden på Hovet laddar Djurgården om inför lördagens drabbning med Timrå i E.On Arena. Suget efter en trepoängare är stort efter veckans oavgjorda möten, Alexander Falk och Adam Reideborn pratar om vad som krävs för att vinna i full tid.


På torsdagseftermiddagen var det frivillig träning för Djurgårdens spelare på Hovet. Vissa passade på att ta välbehövlig vila efter en intensiv vecka medan andra valde att köra fys på egen hand. Några av lagets yngre spelare hittades dock på isen och efter passet pratade Alexander Falk och Adam Reideborn om veckan som gått och matchen som kommer.
– Jag tycker vi har spelat bra hockey, spelat som vi vill. Mot Almtuna är vi inte jättebra men vi borde kunna vinna den ändå. Igår tycker jag vi ska vinna, vi har målchanser nog för det, framförallt i tredje, säger Reideborn.
I båda matcherna har Djurgården tvingats hämta upp underlägen. Alexander Falk menar att det är i de situationerna som laget visar vad de kan.
<br></br> – Tyvärr har det varit så att vi tänker lite för mycket i början på matcherna, det sprider sig en viss osäkerhet och vi börjar hitta på egna grejer istället för att hålla oss till det vi sagt. Det är när vi har legat under som vi hittat till den aggressivitet vi vill ha och bara gått in och kört. Så måste vi vara i början på matcherna också, förklarar han.<br></br>
– Även effektiviteten måste bli mycket bättre. Vi skapar en del men avsluten blir ofta för tama, mitt i magen liksom, fortsätter Reideborn.<br></br>På lördagen väntar bortamatch mot Timrå som vi hittar på en elfteplats i tabellen och som efter två raka förluster är i behov av poäng för att haka på i kampen om play-offplatserna.<br></br>
– De har haft tufft sista två matcherna, vad jag har sett. Men de kommer vara taggade mot oss. Det är ett bra lag, de har bra spelare som är mycket skickliga och det kommer bli en tuff match så det gäller att vi är på tårna redan från början, säger Reideborn.
<br></br> Falk instämmer och fyller i.<br></br> – Det är ett riktigt hårt arbetande lag som krigar in i det sista så det gäller att vi är förberedda och kommer ut och är på tårna redan från början.