• Huvudsponsorer

Söndag Sön 5 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Idag 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb

Assisterande lagkaptenen om vägen tillbaka

19 januari 2014 16:45

Joakim delger sina tankar om processen att bygga ett lag


Hur ser processen ut i laget när man vill komma tillbaka till vinnarspåret?

- En bra fråga du ställer som också kräver ett väl genomtänkt svar. Först och främst lider vissa kanske av stukat självförtroende av att förlora några matcher men det är generellt sett och skulle inte säga att vi befinner oss där. Samtidigt vill man hitta ett sätt att snabbt komma tillbaka till god form igen och då blir man extra sugen på vinster. Det tror jag är viktigt för att komma dit vi vill.

Hur hanterar man situationer i matcher där motståndarna effektivt neutraliserar ens egna grundspel?

- Det är något vi med jämna mellanrum får fundera på. Många lag kommer först och främst till Hovet med ambitionen att trasa sönder vårt spel snarare än att bygga upp sitt eget. Det är svårt att möta fem försvarare som är destruktivt inriktade. Därför tittar vi på hur motståndaren grupperar sitt försvarsspel, vi pratar om vilka uppspel och anfallsstrategier vi ska använda oss av för att luckra upp detta. I grund och botten handlar det dock om att ta initiativet till att ta ledningen, leda matchen och få håll på motståndarlaget. Därefter får vi inte släppa taget.

Hur ska man hantera stressen när pucken inte går in i mål?

- Det är som du säger lätt att bli stressad om motståndaren får spela sitt spel, att vi slarvar och inte får matchen dit man vill. Hamnar man då i underläge är det lätt att det byggs på med mer stress och då blir det sämre. Stressen föds ur överambition och frustration för att spelare vill göra saker mer på egen hand än tillsammans med övriga laget. Då blir sämre spel och dåligt resultat. Bibehåller vi strategin hanterar vi det bättre.

Måste ni våga släppa foten från bromsen sista delen av säsongen och samtidigt bibehålla ödmjukhet inför uppgiften?

- Båda begreppen är viktiga. Vi sa det inför denna säsong hur bra Hockeyallsvenskan är och hur jämnt det är. Nu har vi spelat 37 omgångar och alla kan se hur rätt vi har haft. Det finns inga lätta matcher och därigenom gäller ödmjukhet inför varje match och motståndare. Men precis som du påpekar så gäller det att inte låta stress och mentala spärrar skapa handbromsar utan gäller att vi ska få ut den kraft och energi vårt lag besitter. Kan vi göra det så ofta som möjligt så är vi riktigt bra.

Tre nyckelord för seger imorgon

- Energi, tålamod och konsekvent spel