Dick Axelsson klar för Djurgården
Publicerad: 2018-06-08
Nyhet
I dag blev det klart att Djurgården skrivit kontrakt med Dick Axelsson, 31 år. – I power play kan han spela både som playmaker och back och han väldigt duktig på att bryta mönster, säger Joakim Eriksson

I dag blev det klart att Djurgården skrivit kontrakt med Dick Axelsson, 31 år. Förra säsongen kom Dick Axelsson sexa i SHL:s poängliga med 21 mål och 24 assist och totalt 45 poäng på 48 matcher där det dessutom blev spel i OS och Tre Kronor.
– Det känns jättekul att vi kunnat komma överens om ett avtal med Dick. I och med att vi inte längre räknar med Lukas Vejdemo i vår trupp så har vi haft ett tydligt behov av en toppforward och det får vi verkligen i Dick, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Dick Axelsson har skrivit på ett ettårskontrakt och har som mål att bli en ledande spelare i Djurgården.

– Jag känner Robert Ohlsson sedan tidigare och när Jocke (Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården) och ”Robban” la fram sitt så kändes det som en perfekt utmaning. Må bra och spela bra. Tittar man på Djurgårdens förra säsong så var det en bra säsong. När jag fick frågan om att komma till ett topplag i SHL så var det skönt, säger Dick Axelsson.

– Jag kan bli mycket bättre. Det finns många steg att ta och producera varje dag, fortsätter han.

I Dick Axelsson ser Joakim Eriksson en offensiv spelare som kommer tillföra laget en offensiv spets, både i spel fem mot fem och i power play.

– När Dick har passion, lust och motivation är han i mina ögon sett en av SHL:s 5 bästa offensivt produktiva forwards. I de diskussioner vi haft med Dick har han själv också väldigt tydligt uttryckt lust, passion och motivation till DIF nästkommande säsong. Dick har ett artisteri i sitt spel som få andra spelare i SHL har, säger Joakim Eriksson och fortsätter.

– I power play kan han spela både som playmaker och back och han väldigt duktig på att bryta mönster, sätta upp spel och att göra mål. I spelformen fem mot fem så har han också hög offensiv kompetens i sitt sätt att bryta mönster, dribbla förbi motståndare och sätta sina medspelare i bra avslutslägen. Dessutom är han väldigt målfarlig.

Djurgården Hockey