• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Idag 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt

Läs Jenny och Jockes tankar inför CHL-lottningen imorgon

21 maj 2019 16:29
Nyhet

Imorgon är det dags för lottningen i CHL. Djurgården Hockey är på plats i Bratislava och vi har kollat temperaturen på Sportchef Joakim Eriksson och VD Jenny Silfverstrand. Lottningen startar 16.00 och vi kommer att lägga upp en livelänk så att ni kan följa den hemifrån.


Det är alltså CHL-lottning imorgon. Vad är era tankar just nu?

– Jag ser det här som ett sätt att mäta oss i Hockeyeuropa. Nu med de här förändringarna som har gjorts så får vi möta de lagen som är absolut bäst från respektive land. Det här är vår riktiga ”Champions” - möjlighet och vi vill verkligen visa hur bra hockey vi har i Sverige, säger Jenny.

– Absolut, jag håller med Jenny, inflikar Joakim Eriksson. Vi har som vision att på sikt, både vara ledande i Sverige och i Europa. Då måste vi vara framgångsrika i CHL också. Det är inte roligt att prata om andra SHL-lag men Frölunda har lyckats bli framgångsrika i båda. Det är en position som vi vill ta över och jag personligen, tillsammans med Jenny och övriga i ledarteamet tycker att det är dags för oss att gå längre i turneringen än vad vi har gjort de senaste åren.

Förra året åkte vi ur turneringen redan i gruppspelet, skulle ni säga att vi gjorde en missberäkning då?

– Nej det var ingen missbedömning. Det var ett rent misslyckande! Speciellt hur vi inledde gruppspelet med två bortasegrar i Tjeckien och i Norge. Att vi sedan med tre hemmamatcher i gruppen inte klarade av att gå vidare är inget annat än ett misslyckande, svarar Joakim och Jenny håller med.

– Vi fick soppatorsk…

– Precis hon har rätt. Vi vill undvika det i år och det hade varit väldigt häftigt att få spela final igen på ett fullsatt Hovet eller i Globen ifall det är tillgängligt.

Joakim, vad ska ni göra annorlunda i år?

– Jag tror att en förutsättning för framgång i Europa är vårt egna förhållningssätt till CHL-turneringen. Det är inte så att vi inte har tyckt att CHL har varit viktigt tidigare. Men vi internt, inom både vår organisation och inom sporten, vi måste sätta agendan att: Det här är viktigt! Det är viktigt att vinna mästerskap och titlar som en idrottsförening. Vi är Djurgården! Det är viktigt att vi bygger oss som förening och som varumärke. Det är även viktigt att vi visar våra fans att vi tar det på allvar när det kommer till en chans att ta ett mästerskap. Det var länge sedan som Djurgården Hockey vann något. Om vi tittar på våra vänner i fotbollen så vann de svenska cupen efter en lång tid utan några troféer. Vi vill kunna ge tillbaka till fansen på samma vis, genom att vinna. Jag hoppas och skulle vilja se att våra fans tänker likadant och gärna vill se oss ta en trofé oavsett om det är Champions Hockey League eller Svenska Hockey Ligan.

Den ekonomiska biten är också intressant, förra året vann Frölunda CHL och kunde göra ett större vinst resultat på det än Färjestad som vann grundserien i SHL. Jenny hur ser du på det?

– Går man långt i CHL handlar det om en helt annan typ av stege i form av prispengar. Det är klart att det ger oss en extra morot. Turneringsformen gör att det är andra typer av resor. Det kostar mer pengar. Men det kan också generera väldigt mycket pengar om vi tar oss hela vägen. Men inte bara det, tar du dig så långt som till en final - då blir du större i hela Europa. Man skulle börja prata om Djurgården igen som man gjorda på 90-talet när vi spelade i Europa cupen som det hette då. De svenska lagen som har vunnit nu på senare år har verkligen märkt av det. Det är ett sätt att bli större och ännu mer attraktiv.

Rent sportsligt, vad ser du för möjligheter, Joakim?

– Tittar vi extra på laget som vi har så tror jag att det här främst är viktigt för våra unga spelares utveckling. Man spelar en annan typ av ishockey på internationell nivå. Man blir bedömda av andra domare, oftast sämre domare än hemma i Sverige men det är en annan typ av bedömning. Det är andra miljöer, andra typer av fans. I Sverige spelar många lag på liknande vis men i Europa kan man se en större variation på spelsätt och taktik. Det är berikande på många sätt och vis och det är viktigt för oss att vi lär oss.

Sista frågan då. Vilket eller vilka lag skulle ni vilja bli lottade mot i gruppen?

– Alla de lagen som jag har en förkärlek till och som jag jättegärna skulle vilja möta, de kan vi inte möta tyvärr, för de ligger i samma pott som vi. Men jag hoppas verkligen att vi får motståndare som våra supportrar lätt kan åka till så att vi får en sådan härlig bortresa. Det hade även varit roligt om vi åker till ett ställe där det är varmt också så att alla känner att sommaren blir förlängd. En "sommarhockey feeling" som vi hade när vi mötte Zug för några år sedan, svara Jenny.

– Jag gillar de lagen vi kan ställas mot. Bra anrika lag, supporterstarka lag från Europa. Men jag hoppas på ett lag från Mellaneuropa. Helst slipper jag ett finskt motstånd. Det har ingenting med att de finska lagen inte är bra eller roliga, utan jag tror att våra fans skulle sluta upp mer om de får åka ut i Europa och jag förutsätter också att deras fans är sugna på att åka till Stockholm, avslutar Joakim.

Lottningen drar igång imorgon 16.00. Varje grupp kommer att bestå av fyra lag, ett från varje seedningspott. CHL drar igång i slutet av augusti.

Här har ni de olika seedningspotterna!