Trukhno om att komma till DIF

16 maj 2014 16:13

Djurgårdens senaste nyförvärv Vjatjeslav Trukhno hade fler alternativ men valde spel i Stockholm den kommande säsongen. Han berättar om beslutet att välja Djurgården.


- Jag och min agent pratade med Luleå men vi bestämde oss för att gå skilda vägar. Några fler SHL-klubbar var intresserade men det var ett enkelt val när Djurgården hörde av sig. Djurgården är en bra klubb med mycket historia. Jag ser verkligen fram emot att få spela i djurgårdströjan. För mig är det en bra möjlighet och jag längtar efter att träffa laget och få komma igång med träningen.

27 år gammal har Trukhno redan spelat i många ligor och skaffat sig erfarenhet.

- Jag har varit runt mycket… Nordamerika i juniorligan och sedan blev jag draftad av Edmonton och spelade i AHL i tre-fyra år. Allsvenskan blev det sedan första året i Sverige och jag trivdes. Sedan var Luleå intresserade förra året. Jag har haft en rolig karriär och fått mycket erfarenhet på vägen. Varje år lär man sig något nytt. Särskilt när man flyttar från Europa till Nordamerika; kulturen, språket och hockeyn.

Förra året innebar en ny liga för Vjatjeslav Trukhno. Själv är han inte nöjd med säsongen som var utan känner att han har mer att ge.

- Förra året var mitt första i SHL. Jag kände personligen att det var ett tufft år men jag lärde mig mycket. Luleå hade en väldigt bra organisation så det var en bra erfarenhet.

Nästa vecka ansluter ”Slava” till laget och kommer då att träffa tränarna som han redan hunnit prata med på telefon.

- Vi har pratat en del och nu ser jag fram emot att komma ner till Stockholm. Spelmässigt hoppas jag göra mål och vara med och vinna matcher. Jag vill bidra både offensivt och defensivt. Självklart vill jag även bidra med hårt arbete. Men först av allt ser jag fram emot att lära känna killarna i laget och lära mig spelstilen.