Tim Söderlund stannar i Djurgården
Publicerad: 2022-04-18
Officiellt
Djurgården kan med stor stolthet meddela att Tim Söderlund väljer en fortsättning i föreningen. Forwarden, som anslöt i januari och snabbt blev en publikfavorit på Hovet, har skrivit under ett ettårigt avtal för att vara med på resan tillbaka.

– Det är givetvis jättekul att Tim väljer att stanna. Han gjorde ett väldigt starkt intryck under våren när han kom in med sin skridskoåkning och sitt irrationella spel, som gillades av både publiken och tränare, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Tim Söderlund, 24 år, väljer en fortsättning i Djurgårdströjan. Forwarden har skrivit under ett nytt avtal som sträcker sig ett år framåt i tiden och som innebär spel på Hovet till minst 2023. Trots sin relativt sett korta tid i föreningen har Tim snabbt blivit en central figur och K-G Stoppel är mycket nöjd över att ha med sig spelaren i det nya lagbygget.

– Det känns väldigt bra att vi är samstämmiga i vad som är bäst för Tims långsiktiga utveckling. Vilket är att skapa tålamod och hitta en bra plattform att utvecklas i, just med tanke på hur hans senaste år varit.

Skellefteåfostrade Söderlund var ett av många namn som anslöt under säsongens gång, då han värvades in från AHL i slutet av januari. Genomslaget var omedelbart och på 25 matcher noterade Tim 16 poäng i SHL samt kvalspel. Den kvicke forwarden är sedan barnsben en stor Djurgårdssupporter - och nu vill han hjälpa DIF tillbaka.

– Världens finaste förening ska inte vara i HockeyAllsvenskan, vi ska upp till finrummet igen. Det fanns erbjudanden från SHL, men det var här som jag ville vara. Jag har ett stort Djurgårdshjärta och det här är bäst för min långsiktiga utveckling, säger Tim Söderlund.

Djurgården Hockey