Klart med nygammal back
Publicerad: 2018-06-25
Nyhet
Vi har skrivit ett kontrakt med backen Bobbo Petersson. Han ansluter direkt och är med på träningslägret på Bosön redan idag. – Bobbo är en skridskostark vänsterskjutande tvåvägs back med bra rörelsemönster och över 200 matcher i SHL, säger strategiske sportchefen Joakim Eriksson.

26-årige Bobbo Petersson kommer med mycket SHL-rutin och har varit på lån i Djurgården under säsongen 13/14. Det är en spelare som känner till föreningen.
– Vi har skrivit ett 1-års avtal med Bobbo som är en skridskostark vänsterskjutande två vägs back med bra rörelsemönster och över 200 matcher i SHL. Bobbo är en flerdimensionell back utan några egentliga svagheter. Han är en typisk all round back som kan användas i de flesta spelformer, säger vår stragtegiske sportchef Joakim Eriksson

Bobbo har gjort 10 mål och 30 assist på sina 225 matcher i SHL och kommer från sin poängmässigt starkaste säsong i högsta ligan.
– I Örebro hade han mestadels en defensiv inriktad arbetsuppgift. I Karlskrona fick han förtroende i såväl PP som BP och var i mina ögon sett en av Karlskronas topp 4 backar föregående säsong. För er som glömt bort det så var Bobbo under säsongen 13/14 utlånad till oss i Djurgården under en kortare tidsperiod. Under den tidsperioden gjorde Bobbo ett bra intryck på mig och övrig personal i sin proffsighet genom sitt lugna spel, men också som person och i sin ambition att utvecklas varje dag, fortsätter Joakim Eriksson.

Vi hälsar Bobbo välkommen och intervju kommer senare på hemsidan.

Djurgården Hockey