Valberedningens förslag till styrelse
Publicerad: 2022-05-18
Årsmöte
Valberedningen i Djurgården Hockey kan härmed presentera ett första förslag till styrelse, innehållandes fem namn. Det slutgiltiga förslaget kommer att presenteras tre veckor innan det att årsmötet äger rum.

Valberedningen i Djurgården Hockey presenterar här sitt första förslag till styrelse, sex veckor innan årsmötet, enligt stadgarna. Det slutgiltiga förslaget kommer att presenteras tre veckor innan årsmötet, det vill säga senast den 8:e juni 2022.

Efter det har medlemmar en vecka, det vill säga senast den 15:e juni, att skriftligen inkomma med förslag till styrelse. Valberedningen kommer i detta fall att kontakta förlagsgivaren och försöka jämka fram ett gemensamt förslag. Om detta inte går kommer årsmötet ha att välja mellan flera förslag.

Valberedningen har intervjuat flera personer till både styrelse och ordförandepost. Vi har även lyssnat till de diskussioner som valberedningens stödgrupp haft. Dock har inga namn diskuterats i gruppen, utan endast den typ av kompetens som behöver förstärkas i styrelsen. De namn som nedan föreslås är enbart valberedningens ansvar. Reaktioner, förslag på andra namn och övriga synpunkter kan lämnas till [email protected].

Ordförande:
Stefan Fritzdorf

Ledamöter:
Pia Söderhorn
Ulf Grunander
Timmy Pettersson
Sophie Johansson

Valberedningen presenterar endast de personer som har accepterat en plats, och fortsätter de diskussioner som vi påbörjat med ytterligare ledamöter. Vi räknar med att försöka få ihop en styrelse med sju till åtta ledamöter. Hittills har styrelsen i de flesta fall varit 9 ledamöter, men det har framförts önskemål att minska detta för att få en mer exekutiv styrelse.

Här nedan följer en presentation av respektive föreslagen kandidat.

Stefan Fritzdorf

61 år med ett brinnande Djurgårdshjärta sedan barnsben. Sambo med Evami sedan 37 år, bor i Bromma. Har två vuxna söner som både spelat hockey; Eric i Göta samt J20 Elit i MB och ett år i USA, Benjamin i Göta samt uttagen till Stockholms TV-pucklag men kom ej med på grund av sjukdom.

Min egna idrottsliga karriär utspelade sig mer på amatörnivå med fotboll, hockey och innebandy. Har däremot en lång karriär som tränare och målvaktstränare (steg 2) i hockey bakom sig. Verksam inom hockeyn i IK Göta, först som tränare för P93 från de var 6 år till 15 år. Som mest hade vi 50 spelare igång i division 1, 2 och 3. Efter detta tränade jag P96 några år. Samtidigt var jag också styrelseledamot och ordförande. Vår största bedrift var att vi lyckades få tillåtelse av kommunen att arrendera uterinken samt få tillstånd att bygga en ny ishall på Mossen som idag är en hall med både läktare, omklädningsrum och gym. Allt finansierat och byggt av spelare och föräldrar.

Har också hunnit med att vara fotbollstränare och ordförande för FK Bromma.

Jag är utbildad civilekonom samt självlärd bagare. Är egenföretagare och driver idag Vivels i Stockholm AB, som består av ett stort bageri i Bromma samt åtta butiker över hela Stockholm. Driver även Bageri Passion i Sundbyberg samt Bageri Ekerö på Ekerö. Har totalt ungefär 75 anställda.

I övrigt inom näringslivet sitter jag i SME-kommittén i Svenskt Näringsliv, där jag företräder små och medelstora livsmedelsföretag. Är styrelseledamot i arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen, ordförande för branchorganisationen Sveriges bagare och konditorer och ordföranden för Stockholms hantverksförening. Sitter också i styrelsen för Småföretagarnas a-kassa samt i styrelsen för några mindre bolag.

På min fritid är det familj, dykning, skidåkning och vattensporter av alla det slag som gäller samt givetvis full koll på Djurgårdens matcher i fotboll och ishockey.

Med erfarenhet från näringsliv och föreningsliv tror jag kan vara till nytta för styrelsen i Djurgården, samt att det skulle vara en ära att företräda Djurgården Hockey som styrelsens ordförande.

Pia Söderhorn

Har läst internationella ekonomutbildningen i Uppsala. Innehaft olika tjänster som CFO i internationella bolag som BMG Nordics, Live Nation och ITV Studios.

Är idag vice VD på Parks & Resorts, som bland annat äger Tivoli Gröna Lund och Kolmårdens Djurpark. Invald i Djurgårdens styrelse 2017. Styrelseledamot i SDHL sedan 2020.

Ulf Grunander

Född 1954 och styrelseledamot i sedan 2016 i Djurgårdens IF Ishockeyförening och Djurgården Hockey AB. Har deltagit i föreningens finansutskott (Ekonomiråd), samt arbetat aktivt med att identifiera nödvändiga kapitaltillskott. Projektledare av ”crowd funding” finansieringen år 2017, vilket medförde ett kapitaltillskott om cirka 15 mkr.

Styrelseordförande i Djurgården Merchandise Handelsbolag och Djurgårdens IF Skolidrottsförening, som båda samägds av Djurgården Fotboll och Djurgården Hockey.

Styrelseledamot i AMF Pensionsförsäkring AB, Arjo AB (publ), Lifco AB (publ) samt Episurf Medical AB (publ).

Har som tidigare uppdrag/befattning varit CFO för Getinge-koncernen 1993-2016.

Timmy Pettersson

Är född och uppvuxen i Gislaved i Småland. Flyttade som 16-åring till Göteborg för att gå på Ishockeygymnasiet och har även varit bosatt i Halmstad och Jönköping innan jag till slut landade i Stockholm år 2004.

Avslutade ishockeykarriären år 2014 i Djurgården när vi tog oss tillbaka till SHL efter två år i HockeyAllsvenskan.

Konsultchef vid VF Bemanning. Har arbetat med personal och bemanning sedan avslutad hockeykarriär och har idag helhetsansvar för bemanning, HR-frågor och försäljning inom områdena lager, industri och verkstad.

På den hockeymässiga meritlistan finns 19 säsonger som professionell spelare. Har gjort 826 matcher i SHL och HockeyAllsvenskan, spelat en säsong i DEL (Tyskland) och en säsong i KHL (Ryssland).

Har som övriga uppdrag erfarenheter som styrelseledamot i Djurgården Hockey sedan 2016 samt General Manager hos Stockholms Ishockeyförbund för Stockholms TV-pucklag från 2018.

Sophie Johansson

32 år från Stockholm och Djurgårdare sedan barnsben. Har spelat sex säsonger i Djurgården och var första damspelare att göra 200 matcher i Djurgårdströjan. Jag var även med och vann föreningens historiska första SM-guld i SDHL.

Har studerat internationell ekonomi vid Luleås Tekniska Universitet och jobbar nu som VD på Better Hockey, både i det svenska och i det amerikanska bolaget.

Valberedningen
Huvudpartners