Linus Arnesson förlänger med Djurgården

11 november 2021 13:00
Officiellt

Inför säsongen återvände Stockholmssonen Linus Arnesson till Djurgården och nu är parterna överens om en förlängning. Den defensivt starke försvararen, fostrad i ungdomsleden, har skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig till 2024.


– Glädjande nog har vi kommit överens med Linus om en förlängning av nuvarande avtal till och med 2024. I vår tunga inledning på säsongen har Linus Arnesson varit en av våra mest tongivande och stabila spelare, inleder Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Linus Arnesson, 27 år, återvände till Djurgården och till huvudstaden i våras. Försvararen har representerat Stockholms stolthet från U16-nivå och uppåt och gör just nu sin totalt femte säsong i herrlaget. Fler kommer det också att bli, då Stockholmssonen tecknat en förlängning av sitt kontrakt till 2024.

– Linus är en riktig djurgårdare och järnkamin, som brinner för laget och för skölden. Det känns jättebra att ha med oss Linus i vår resa mot sportsliga framgångar, fortsätter Eriksson.

Efter sitt genombrott var Linus Arnesson med om att spela Djurgården upp från HockeyAllsvenskan till SHL. 2015 lämnade han för AHL och Providence Bruins och det har innan återkomsten även blivit spel i Örebro samt Färjestad. Nyligen nådde Linus upp i 250 spelade SHL-matcher. Den defensivt starke backen har samlat på sig breda meriter, något som tillsammans med hans ledaregenskaper och Djurgårdsidentitet gör förlängningen värdefull.

– Med Linus i vår backuppsättning får vi stabilitet, ett bra närkampsspel och tävling när det kommer till man-mot-man-spelet. Vilket vi ser som viktiga incitament i vår backuppsättning, resonerar utvecklingschefen Tobias Pehrsson.

– Sen är Linus en informell ledare som med bra beteenden bidrar till gruppens och lagets utveckling, såväl på som utanför isen. På det hela sammantaget en spelartyp och profil som fyller en viktig roll för framtiden.