Tom Nilsson förlänger med Djurgården
Publicerad: 2021-03-20
Officiellt
Han är försvarspjäsen som spelat fyra raka säsonger för Djurgården Hockey - och fler kommer det att bli. Tom Nilsson har tecknat ett nytt avtal till 2022 och förlängningen presenteras i samarbete med RSS.

– En av SHL:s bästa defensiva backar, med en tydlig roll i boxplay och i att stänga ner motståndarnas bästa spelare. När vi som lag har sviktat efter jul har Tom varit en av våra stabilaste pjäser. Det känns jättebra och tryggt att Tom blir kvar i ytterligare en säsong, kommenterar Djurgården Hockeys strategiske sportchef Joakim Eriksson.

I fyra raka säsonger har Tom Nilsson representerat Djurgården Hockey. Den 27-årige backen har i alla lägen ärat skölden med ett beslutsamt, proffsigt och kvalitativt uppförande. Som spelare är Tom en fysiskt stark back som utnyttjar sin storlek väl.

Den här säsongen står försvarspjäsen noterad för 44 matcher, i vilka det blivit ett mål och fem assist. Det är med stor glädje som Djurgården Hockey i samarbete med RSS kan presentera en ettårig förlängning av Tom Nilssons avtal - fram till 2022.

– Tom är en spelare som bidrar med spetskvaliteter i det fysiska spelet, i kampen man-man och med sina defensiva egenskaper. Spelet med puck utvecklas, likaså förstapasset som sätter fart på spelet bakifrån. Detta gör Tom till en funktionell tvåvägsback, förklarar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Tom har en tydlig identitet som spelartyp, således utgör han en viktig del för vår backuppsättning.

Djurgården Hockey