Ida Boman förlänger med Djurgården
Publicerad: 2022-04-28
Officiellt
Djurgården meddelar med stor stolthet att Ida Boman blir kvar i föreningen. Den 19-åriga landslagsmålvakten, som under våren fanns uttagen till OS, har gått genom HG-verksamheten och förlänger nu sitt kontrakt till 2024.

– Idas resa har varit väldigt spännande att följa och jag är enormt imponerad och samtidigt glad över hennes resa. Ida är en av våra "franchise players" och här ser jag en mycket fin framtid, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Ida Boman, 19 år, har skrivit på för en fortsättning i Djurgården. Det nya avtalet sträcker sig över två år, det vill säga till 2024. Den Sollentunafostrade målvakten kom till Djurgården våren 2019 och har sedan dess arbetat sig uppåt till en startplats mellan stolparna.

Säsongen som gick var Idas första kompletta i SDHL, där hon noterades för 25 matcher i serien och tre i SM-slutspelet. Målvaktstalangen har under vintern debuterat i landslaget och fanns även med i den svenska OS-truppen i februari. Vid sidan av spel i Djurgårdens damlag studerar Ida Boman vid Hockeygymnasiet, med en utvecklingskurva som pekat rakt uppåt över flera års tid.

– Första året i Djurgården spelade hon större delen av säsongen med Väsbys killar, innan hon år två klev in i vår verksamhet på allvar. Från ett genombrott i slutspelet förra året fick hon i år vara med från start och visade verkligen att hon är med för att utmana om en plats. Ida fick dessutom en stor belöning med uttagningen till OS i Peking tidigare i vår, berättar Schillgard.

Djurgården Hockey