Välkommen hem till Djurgården, Nicklas Danielsson
Publicerad: 2022-12-12
Officiellt
Djurgården välkomnar med mycket stor glädje Nicklas Danielsson tillbaka till föreningen. Forwarden, med 615 matcher och 291 poäng i SHL, återvänder till Hovet på ett avtal skrivet över resterande säsong.

– Det känns väldigt bra att få in Nicklas i det här läget av säsongen. Vi har många spelare som försvinner till JVM under den närmaste månaden, inleder Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Nicklas Danielsson, 38 år, är åter en Djurgårdsspelare. Den meriterade forwarden har tecknat ett kontrakt som löper säsongen ut och ansluter inom kort till herrlaget.

Närmast har Danielsson fyra raka säsonger i Brynäs bakom sig, med totalt 108 gjorda poäng. Dessförinnan hade den Almtunafostrade Uppsalasonen gjort en längre sejour utomlands, med spel i framförallt Schweiz. Totalt står Nicklas Danielsson noterad för 188 poäng på 242 matcher i den schweiziska ligan, samt 291 poäng på 615 matcher i SHL.

– Nicklas är en skicklig, rightfattad spelare som har producerat bra över tid. Tränarteamet har varit tydliga med att de är måna om detta, eftersom de ser att han kommer att passa väl in i sättet som vi spelar och med de kvaliteter som han besitter, kommenterar Stoppel.

Det skrivna avtalet innebär en återkomst för Nicklas Danielsson, som mellan 2006-2010 representerade Djurgårdens IF. Utöver sammanlagt 92 gjorda poäng var han bland annat med om att spela SM-final. Nu ser Danielsson fram emot att återigen få dra på sig Djurgårdströjan och kliva ut på Hovets is.

– Jätteroligt att vara tillbaka i Djurgår’n och få vara med på resan, med ambitionen att ta sig tillbaka till SHL! När DIF hörde av sig och var intresserade så kände jag snabbt att det skulle vara en väldigt rolig utmaning, säger Nicklas Danielsson och tillägger;

– Jag tycker även att det är viktigt för svensk hockey att ha minst ett lag i SHL som är hemmahörande i huvudstaden. Det är ytterligare en stor motivation för mig.

Djurgården Hockey