Välkommen hem till Djurgården, Alexander Falk
Publicerad: 2022-04-28
Officiellt
Djurgården välkomnar med stor stolthet Alexander Falk hem till huvudstaden och till föreningen. Försvararen, som är ett resultat av juniorverksamheten och av Stockholmshockeyn, vänder hem på ett kontrakt som sträcker sig till 2024.

– Vi är väldigt glada över att ha Alexander tillbaka i Djurgården och tillbaka på Hovet. Han är en back med starka defensiva kvaliteter, man vet helt enkelt vad man får av honom varje dag, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Alexander Falk, 28 år, återvänder till huvudstaden för spel i Djurgården. Stockholmssonen är ursprungligen fostrad i Lidingö och kom till Djurgården redan som 17-åring för juniorspel. Via J18 och J20 tog sig Alexander upp till herrlaget, där det blev sex säsonger innan karriären gick vidare. Nu vänder försvararen alltså tillbaka.

– Alexander har en stabil säsong bakom sig. Han har även formats i våra egna juniorled och vet därför hur Djurgår'n fungerar och vad som krävs när man spelar här, utvecklar Stoppel.

Den senaste säsongen har Alexander Falk spenderat i Vita Hästen, och han har totalt tre raka säsonger i HockeyAllsvenskan bakom sig. Under sina fyra år iväg har Falk utöver Vita Hästen även representerat Timrå och Södertälje.

Nu väntar spel på hemmamark igen för 28-åringen, som på sina sex säsonger i Djurgården varit med om såväl uppflyttning till SHL som SM-semifinal. Avtalet sträcker sig över två år och Stockholmaren ser väldigt mycket fram emot att vara en del av resan tillbaka.

– Det är fantastiskt roligt och ärofyllt att representera Djurgården igen. Jag är sjukt taggad att vara med på resan tillbaka och jag hoppas att vi ses på Hovet till hösten, hälsar Alexander Falk.

Djurgården Hockey