Djurgården förlänger med Vejdemo
Publicerad: 2017-01-04
Nyhet
Djurgården Hockey har förlängt avtalet med 20-årige centern Lukas Vejdemo med ytterligare ett år till och med april 2018.

– Vi är jätteglada över att förlänga med Lukas. Vi tillhör inte de penningstarkaste klubbarna i ligan och därför är en viktig framgångsfaktor för oss att vara duktiga på att utveckla unga spelare. Lukas är en av många unga spelare i vårt lag som har haft en fin utvecklingskurva och därför känns det givetvis jättebra att få fortsätta jobba med honom i ytterligare minst en säsong, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Lukas Vejdemo stod för ett riktigt genombrott under sin första säsong i SHL (15/16) och noterades totalt för 17 poäng på 52 matcher. Hittills den här säsongen har det blivit fem poäng med 1-0-målet mot Frölunda i 125-årsmatchen i färskt minne.

"En av våra bästa spelare i december"

– I fjol spelade Lukas forward med två etablerade spelare (Markus Ljungh och Robin Alvarez). Den här säsongen har han fått ta ett större ansvar och driver en femma som center. Han hade det lite tungt inledningsvis men i december har han varit en av våra bästa spelare och har hittat en fin kemi tillsammans med bröderna (Marcus och Jonathan) Davidsson.

{!A}

Vilka styrkor ser du hos Lukas Vejdemo?

– Hans styrkor i centerrollen är att han är väldigt skridskostark. Lukas orkar åka skridskor i hög fart väldigt länge och är bra på att förflytta spelet genom banan till offensiv zon. Han är även en klok spelfördelare och är en duktig tekare, vilket även är saker han kommer att utveckla ännu mer med tiden, säger Joakim Eriksson

Kom till Djurgården som 16-åring

Lukas Vejdemo kom till Djurgårdens J18-lag inför säsongen 12/13 som 16-åring. Under sin tid i Djurgårdens juniorlag öste han in poäng och Vejdemo var även med och bärgade två guld med Djurgården J20. Att det nu blir Djurgården i ytterligare en säsong i Djurgårdens A-lag är något som Vejdemo själv ser fram emot.

– Jag trivs jättebra här i Djurgården och det är här jag vill spela. Jag har varit i klubben i fem säsonger och det har varit häftiga år. Det är också kul att se att Djurgården har tagit stora kliv i sin utveckling och är på väg att bli en drivande klubb här i Sverige, säger Lukas Vejdemo.

Djurgården Hockey
Huvudpartners