Wiktor Nilsson förlänger med Djurgården

21 november 2022 13:00
Officiellt

Djurgården är väldigt glada över att presentera en förlängning med Wiktor Nilsson. Forwarden, som gått genom föreningens juniorled, tog klivet upp till herrlaget inför den här säsongen och har nu skrivit på för spel i Djurgårdströjan till 2025.


– Att vi förlänger med Wiktor känns väldigt kul. Det är en spelare som kommer från våra egna juniorled och som har tagit stora steg framåt, inte minst under de senaste två åren, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Wiktor Nilsson, 20 år, kommer att förbli en Djurgårdsspelare över en längre tid. Den Nynäshamnsfostrade forwarden har skrivit på en förlängning för två år, vilket betyder spel på Hovet till 2025.

Nilsson kom till Djurgården sommaren 2018, då som 16-åring från Nacka. Han har sedan dess tagit vägen genom såväl J18 som J20, samt debuterade i SHL redan säsongen 2020/2021. Under fjolåret agerade Wiktor lagkapten för det J20-lag som tog SM-silver och inför den här säsongen skrev han sitt första herrlagskontrakt, ett kontrakt som nu alltså förlängs.

– Vi känner att Wiktor har utvecklats bra och han har även en enorm fortsatt utvecklingspotential. Han passar väldigt väl in i vårt långsiktiga lagbygge, och kommer att vara nyttig för oss oavsett serietillhörighet, förklarar Stoppel.

Efter 17 spelade matcher står Wiktor Nilsson noterad för tre mål i HockeyAllsvenskan. Huvudpersonen ser fram emot fortsättningen i Djurgården, som han själv dessutom är supporter till sedan barnsben.

– Jag är otroligt stolt och glad över äran att fortsätta att representera världens finaste förening i ytterligare två år!, säger Wiktor Nilsson.