Fem spelare stannar i Djurgården
Publicerad: 2022-04-25
Officiellt
Djurgården presenterar med stolthet en fortsättning för Calle Odelius, Wiktor Nilsson, Jonathan Lekkerimäki, Liam Öhgren och Noah Östlund. De fem juniorerna har skrivit på för resan tillbaka på kontrakt som sträcker till 2023 respektive 2024.

– Det här bevisar återigen varför det är så viktigt att vi har en juniorverksamhet som leder utvecklingen, både på spelarsidan men också på tränarsidan. En stor del av vår verksamhet är att utveckla våra egna ungdomar, något som vi måste fortsätta med och lägga fokus på oavsett serietillhörighet, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Calle Odelius, 17 år, Wiktor Nilsson, 20 år, Jonathan Lekkerimäki, 17 år, Liam Öhgren, 18 år, och Noah Östlund, 18 år, väljer en fortsättning för att vara en del av resan tillbaka. De fem juniorspelarna stannar därmed i Djurgården, där samtliga gått vägen genom J18 och J20. Under säsongen som gick var alla fem tongivande i främst J20-lagets framgångar, som slutade med serieseger och SM-silver.

– Vår juniorverksamhet har varit viktig ända sen 88:orna, som på många sätt var vår första kull med "Säcken" som tränare. Då hade vi spelare som "Micke" Ahlén, Patrik Lundh med flera. Vi kan samtidigt konstatera att kullen som vi har nu troligen är den starkaste vi haft sen våra 90:or och 91:or med Krüger, Brodin och Josefson. Det känns väldigt tryggt, resonerar Stoppel.

Säsongen som gick innehöll SHL-debut för Odelius, Lekkerimäki, Öhgren och Östlund. För Jonathan Lekkerimäki och Liam Öhgren blev det dessutom frekvent med speltid i herrlaget, och duon visade framfötterna med nio poäng från Lekkerimäki och två från Öhgren. Deras redan tecknade rookieavtal fortsätter nu att gälla och spelarna blir kvar i Djurgården till 2023.

Även forwardskollegan Wiktor Nilsson, som SHL-debuterade året innan, har skrivit på för spel över nästkommande säsong, det vill säga till 2023. Vad gäller Calle Odelius och. Noah Östlund löper deras nyskrivna rookieavtal över två år till 2024. Backen Odelius och centern Östlund deltar för tillfället i U18-VM med Småkronorna, ett mästerskap där även Jonathan Lekkerimäki och Liam Öhgren spelar.

– Det är glädjande att flera av våra yngre spelare från juniorverksamheten tar klivet till herrlaget, vilket vi numera sett under flera år. Det som känns extra kul i det här läget är att vi lyckas behålla alla yngre spelare, som en del av den resa som vi påbörjat sedan årsskiftet. En resa som handlar om att förena den äldre generation Djurgårdare i form av hemvändare med den kommande yngre och talangfulla generation Djurgårdare, och detta i en väldigt häftig dynamik. Det här har varit en tydlig lagbyggesstrategi som vi tidigare tydligt har uttalat och som vi nu verkställer steg för steg, förklarar utvecklingschef Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Det ska tilläggas att detta inte bara är unga talangfulla spelare, utan det är välutvecklade personer och människor med bra karaktärer som fostrats i vår skola på ett bra sätt. Nu gäller det att fortsätta utvecklas tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt för att vara med och lyfta Djurgården ännu mer. Det vet vi att dessa spelare är redo för, men det gäller att fortsätta ha tålamod och rimliga förväntningar kring deras utveckling.

Djurgården Hockey
Huvudpartners