Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan

Spelskicklige forwarden Matt Lorito till Djurgården

21 augusti 2021 13:00
Officiellt

Djurgården kan med stor glädje välkomna den kvicke, poängstarke och AHL-meriterade forwarden Matt Lorito. Kanadensaren har tecknat ett ettårigt avtal med Stockholms stolthet och väntas ansluta till laget inom de närmaste veckorna.


– I och med att Manuel Ågren ådragit sig en knäskada och då det är oklart var William Eklund kommer att spela nästa säsong känns det jättebra att ha gjort klart med Matt Lorito, kommenterar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

– Matt är en skridskostark forward som har en hög spelintelligens. Han är väldigt allroundkunnig som spelare och van att spela såväl powerplay som boxplay. Han kan användas både som forward och center, men är främst värvad för att spela ytterforward.

Matt Lorito, 31 år, ansluter till Djurgården från spel i AHL. En liga där forwarden spenderat de sju senaste säsongerna. Under dessa har Lorito representerat lag som Albany Devils, Grand Rapids Griffins och nu senast San Diego Gulls. Allt som allt har kanadensaren under sin tid AHL gjort 310 matcher, där det blivit 226 poäng fördelat på 86 mål och 140 assist.

På meritlistan finns även ett par NHL-matcher för Detroit Red Wings, där Matt svarade för en assist på sina två framträdanden. Flytten till Stockholm innebär den första europiska sejouren för Matt, som är uppvuxen i staden Oakville strax söder om Toronto. Avtalet med Djurgården är skrivet över en säsong och sträcker sig därmed till 2022.

– Matt står för ett brett spel, med "många strängar på sin lyra", vilket gör honom komplett som spelare. Med en bra skridskoåkning passar han bra in på vårt presspel och högintensiva spel som vi vill spela. Dessutom är det en spelare som är stark på pucken och i man-mot-man-dueller, resonerar spelutvecklingschef Tobias Pehrsson och utvecklar;

– Lägg där till hans offensiva spel, där han är bra på att båda kunna ta sig till insida samt även kunna sätta upp ett spel. Detta sammantaget gör Matt till en komplett spelare, som kommer att kunna komplettera hela vår forwardsuppsättning på ett fördelaktigt sätt.

Pappersarbetet med Migrationsverket är inlett och Matt Lorito kommer, om inget osannolikt inträffar, att anlända till Sverige och Stockholm senast i vecka 35. Därmed kommer Djurgården troligen att ha nyförvärvet spelklar till den sista träningsmatchen mot Färjestad.

Djurgården presenterar Matt Lorito i samarbete med Athletic Work.