Patrik Berglund klar för Djurgården
Publicerad: 2019-07-02
Nyhet
Efter totalt 717 NHL-matcher väljer Patrik Berglund, 31, att fortsätta sin karriär i Sverige. Då har vi den stora glädjen presentera honom som nyförvärv inför säsongen 2019/2020.

Efter elva år i Nordamerika, och 326 poäng (170+156) på 717 NHL-matcher, har vi kommit överens med Patrik Berglund om spel i Djurgården kommande säsong.

Vi är väldigt glada över att han valt att spela för oss och vi hälsar honom varmt välkommen.

– Jag ser fram emot det här nya äventyret jättemycket. Jag är väldigt nöjd över att ha hamnat här, Djurgården är en väldigt bra organisation, säger Berglund och fortsätter:

– Jag är en allround spelare och ska definitivt vara där framme och peta in puckar, men ska även vara en fysisk spelare. Jag vill vara en bra och smart spelare som ska hjälpa laget att gå väldigt långt.

Berglund är minst sagt en meriterad spelare. Utöver sina 717 NHL-matcher har han också representerat Tre Kronor vid flertalet tillfällen. Han har spelat två VM, OS och World Cup med framgångsrika resultat. Bland annat 2011, när han tog VM-silver med Tre Kronor, röstades han också in i turneringens all star-lag.

Så här säger sportchef Joakim Eriksson om betydelsen att få in en sådan meriterad och skicklig spelare i truppen:

– Vi får in en målskytt, en spelare som kan spela vänsterforward bredvid Jacob Josefson men också center. Vi får in en spelare som kan spela powerplay, boxplay, vinna närkamper, spela viktiga moment i alla former. Han har under sin karriär uppfyllt alla rollerna.

– Patrik är en drömvärvning. I mina ögon den bästa spelaren som funnits på marknaden. Han matchar vårt behov och profil på många sätt. Vi är på en resa att vinna guld nummer sjutton och den viljan delar Patrik också. Vi har redan en fantastisk kapten i Jacob Josefson och fått hem ytterligare en stark informell ledare i Marcus Högström. Vi har också sedan tidigare Henrik Eriksson, Niclas Bergfors och Jesper Pettersson med flera. Patrik adderas till den skaran och ska hjälpa oss att leda i omklädningsrummet.

Kontraktet med Patrik Berglund är skrivet på ett år.

Med Berglund i truppen har vi alla förutsättningar – passa på att köpa säsongskort redan nu!

Djurgården Hockey